返回列表 回復 發帖
, [1 x, q  X2 C* ~% Z7 Xtvb now,tvbnow,bttvb雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ J. |& O! [7 H, [! x
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
1 {: w( q6 ?" U+ ^  F( RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb. b! i: U+ R; O9 K9 L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 n( t4 o2 \1 x
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
9 _7 y, i: _2 P" S8 T# G( U! D
" c" e4 I& m  Y4 d) j$ L5 S' X公仔箱論壇
9 \* I; D( B* z7 m* V- R/ K' n3 y加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦9 Y1 o6 m$ C  r3 w
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 k1 Z5 {5 T, F2 A0 R
所以有兩大寫筆守則:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 }2 B' X3 g' m& X0 R+ c. e0 E
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 www3.tvboxnow.com/ P- a% A8 [* v) a: J) ]3 a9 \
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
( }0 }7 p# v1 }公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb' U$ e$ y" Z* |  q: ~
$ S& v) R, Z  D5 r5 a$ ltvb now,tvbnow,bttvb
) i$ h& k/ \3 {. i. L# ~3 D
3 t! j! P- U7 e, G  S3 f* h' {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇食為奴就知,大結局好求其咋" Q# e: O& H: k0 r# j- h
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
公仔箱論壇$ Q8 t. d: j; i1 ?  `

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
: \% {7 t$ f/ C3 Z" kchy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
' h' Z" _- @0 H( D' M5 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
) h/ j) ^+ S! ?! |+ c食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Q/ W, o' P/ \7 A# R3 {  t
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
' G8 o0 G' B& @& I. p
( y$ y" h- A# _) |6 s% W- B
《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ e+ Y# M: H% p1 ~3 ^4 ]  k

8 r" }9 i' K8 Y: L* V9 o  `5 Q, j+ n公仔箱論壇唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
6 g( i. ?) }2 E4 b* B. O, x公仔箱論壇
) V' _- O  i3 F9 xtvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
) i- w# p  W0 y# X0 j: l$ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
! C& P* E& Z% W1 M8 _
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
" Z$ i6 ?: N: Z& Q# Btvb now,tvbnow,bttvb' z; P) H2 p& r( O1 P! h% L, h4 W

# c% b# b: f3 ^; Y6 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇食為奴就知,大結局好求其咋
9 }% L& P5 b" u# q6 @# Y( |% xtvb now,tvbnow,bttvbLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
# }$ H6 h) t( E# V/ T6 x
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!/ [7 e- v  w" F3 w2 B
. q$ T: e; K9 J- i- `- u
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!公仔箱論壇6 s  }  O4 p6 ?4 z

5 v& f# J( p7 u9 ]8 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!公仔箱論壇- p6 h( W+ R; c0 X

2 Z, C* [8 u1 }" gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
! X& k$ y: k% L/ A$ M大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
2 {6 r2 t) z" A; S7 h$ _- U8 u- g
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" t& V1 v9 ^- H$ |+ ^1 L
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
/ H0 l' O2 q/ B) o0 C  ^/ Q9 N, o, e公仔箱論壇
  q8 r" _$ X4 M' R$ A公仔箱論壇多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
$ V1 H, Y' I, Q- Y2 B5 G0 \& l$ z個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
; o+ B8 F6 T6 Q' Z; Utvb now,tvbnow,bttvb. w5 G. N* @! z; K
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?