返回列表 回復 發帖
1 z: M2 j' U* i' C
% |# P/ m* k0 E"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ E2 n. P& V8 o8 U  D2 O, i
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
公仔箱論壇; e/ G/ i) U( U6 z8 K) L) g2 h
使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
# z  Y8 q' i0 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇7 |% I; I% U! P- ~- D7 e6 G; o6 w
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...tvb now,tvbnow,bttvb& z2 w1 w& z4 t1 o2 y/ |( G
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
$ q& V4 z9 j: J. |) g. ~3 awww3.tvboxnow.com《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。tvb now,tvbnow,bttvb% Y: l7 ^; I2 r9 e; }% Z

% W/ V/ S5 \# B相反前者民初背境已經有少少趕客......." M3 W0 Y6 h0 w) y0 A
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
' ]; N  T: B- f0 h+ R

3 d  ^, o7 M: A$ T8 |3 `; H1 Ptbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
* @/ T8 w0 b8 o' t忠奸人反而可成為今年的重頭劇。3 c  D/ H1 x2 V

9 {( k9 l$ `: G3 C* F使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。; w- ^( N0 h- L2 E
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
) c$ v2 e/ j' E. w$ ]www3.tvboxnow.com...
  I9 a3 S5 G! B3 i* z) q金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
0 f  L, ^. P: N; ~3 @. E1 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸5 \- i. I  I/ @' A" e+ U* u( w
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
2 ]) ?% i3 z. _

( d3 ?  r/ l; b) bwww3.tvboxnow.com樣搞笑多啲
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Q. F/ Q0 {; o- }& i
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。tvb now,tvbnow,bttvb; F- p8 F3 X  ~$ a& Z0 \+ X
6 C0 V. {1 ^& j) k# t( ~相反前者民初背境已經有少少趕客.......6 Z2 n. H2 Q$ ^* x
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...
6 a% y6 E: U+ C" qwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
  M" y. B# D; ^# i2 n0 t

2 D' U/ s0 f, E, O, h4 S# O$ awww3.tvboxnow.com安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?tvb now,tvbnow,bttvb1 ~( y* M& C" e3 m0 o/ {& u* i
# x1 M- s# E0 h* L% v0 ~
戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??
! k% l# `; K# G) m  Atvb now,tvbnow,bttvb
6 c. |6 H2 z- H" ?1 B) K4 n/ Swww3.tvboxnow.com哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸tvb now,tvbnow,bttvb" `. I4 u; \( G7 l; L
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
! d. N6 h" @* S' T4 o1 P" S笑面虎...
' W* m6 r( Y- g6 l1 \! e/ ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。對手被吃了也不知
第13集最後一幕0 e1 S9 P; w& d+ r: S! B  A* k* G
陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
4 Y# M' \' E9 D2 u- K6 ^tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
& y/ Y7 C. i" M! z' L) f
歡喜哥是第五個臥底 公仔箱論壇, U: L) k% Y0 `
所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說. tvb now,tvbnow,bttvb  R4 F$ V: M! t/ G
1 h: g1 r3 `! I. N3 h2 A
安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...公仔箱論壇' V- L( t0 c. y6 Q- F  p
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
- e. s2 L! }/ Y) ]: O. s+ Qtvb now,tvbnow,bttvb其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
( d5 E, y2 q" }4 g' l1 |$ b+ E9 Z大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
; D) I- a8 `+ u

4 S/ G3 W0 G- _www3.tvboxnow.com細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
+ u1 ~* P* \7 K0 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ) s0 X; l1 h# b- R. \4 v
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。# J# G1 c/ g- h2 G* e
' m2 `8 _1 R6 i# ]+ ^0 `% C
但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件