返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 12:12 PM 編輯 www3.tvboxnow.com+ V) D3 n. z* x, E( G

- m* ~. ^4 I/ r0 `  l) E3 @tvb now,tvbnow,bttvb
3 u( g% j# S) l. u

/ |7 M/ o& h. b" VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 z% A8 A. n- M
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
' M, @- k/ h3 q% E
哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。
1 q1 \. O' G8 m. D7 O公仔箱論壇話唔定可以見到釘姐睇檔........
! g( c1 j- e2 F2 @" ^7 ~& p* F「釘姐的背影」好似書名。' C( S5 Y/ v7 k. c6 Y
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
; v7 w' z6 W& b' u哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎
! `. d$ P4 Y6 ^5 Q" Dleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
* r5 h! x; q; R4 v. F6 ~
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
tvb now,tvbnow,bttvb. E) }" r9 k% o  d0 |9 A: i
個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎www3.tvboxnow.com& N/ v3 h5 k# Z7 D
" |! i; n* V+ C* }! p& E( |公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 l' i4 e6 I' D- ]' _
& Y( j. U2 z/ I' W
多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜tvb now,tvbnow,bttvb" E1 r& B( J+ _+ E! r; q: p3 N
2940554tvb now,tvbnow,bttvb0 e' g1 K% p) D+ U: ^
' a) r9 q" w. ]4 Z, e5 e; B2 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
& _6 ?* \/ ]7 [8 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇  ?# @- E3 i* V* R4 b
等我都買件紅肚兜著下先
* i, e0 s5 b. `0 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦tvb now,tvbnow,bttvb* R- G. u- w( @: M
mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
www3.tvboxnow.com, a6 y9 j+ u7 R
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
tvb now,tvbnow,bttvb4 s% u0 ?7 e5 Y; k2 g) J  {+ o

! q5 A+ a& M, k8 N% O3 q! rtvb now,tvbnow,bttvb等我都買件紅肚兜著下先
4 S. E! G1 I) u& w. ^# UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
5 l  b, r" k8 T1 T6 y+ jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?
2 s/ g% B: N8 m/ p$ r# K8 B哈哈,講笑啫 唔好嬲
www3.tvboxnow.com4 ^5 n. u0 J1 x9 ^) z
! v9 _  p. K% K! i! _/ c
聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
) C# P/ T# p& y9 twww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com1 B4 Z- z) N1 z; h; @5 ?) a
7 o% i1 ^* h9 a; k7 T0 ]大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
/ V; A0 d/ s  r0 g) b# H* d8 T0 \公仔箱論壇维基百科公仔箱論壇* _. P" T, u, |. y
觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。
% J1 ?/ n' D6 {' j9 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! O: |! L2 z7 Z( H$ m) E簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

2943426tvb now,tvbnow,bttvb! V  T( X, r: V6 ^  c, ~
! [" E- t+ ~, e& R5 H1 z# ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。tvb now,tvbnow,bttvb6 b! o0 i) {8 a
leekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
+ ]3 y6 Y0 c+ f  c9 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??: v, D0 C7 k7 Q- V
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
公仔箱論壇/ q, k' n% \( o* j( K+ N, f
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
) H8 v- h. C5 Owww3.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
" V7 A" B  C, `# s$ m1 @: Z. Y
應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??: s$ H6 N& |9 b) A
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
. L2 m6 d6 g& t" jtimmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
' T$ n# j- c9 A* a0 B- d5 Vwww3.tvboxnow.com皆因我無聊吖嘛J神版主
6 H" M- f0 T/ i# k1 y公仔箱論壇我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
5 l# o( U$ ~# |+ p公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) |5 q2 z8 \. I( n7 R
這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
, \' h9 Q) ]1 j  V( p8 qwww3.tvboxnow.com0 X- L% }- h) X) W8 Q6 J3 l" b
- j# W1 E3 h$ y4 O4 q# s7 mtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
1 R- O; P* w* K( L5 k5 Z細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
3 ^1 u4 U3 |6 E! R$ c# ~9 W. o, pwww3.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb4 Y  G' H# n0 D5 V

9 d# ~9 H5 M2 M: o- K我再補充少少吖。
! z, E7 r& j; z6 C$ a3 f$ fwww3.tvboxnow.com香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。

( o8 |+ f. |" Q6 f3 V4 u3 L& P2 ~9 T9 J1 j
+ H  s$ w; D5 i* u2 g2 [www3.tvboxnow.com每年正月二十六為
借庫日。tvb now,tvbnow,bttvb1 E0 @4 T5 w4 {/ ~; g, @
唔明再出聲啦。