返回列表 回復 發帖

波子減肥記

波子看著被減量的食物~呆了......

最愛的乳酪!減份量由每天兩粒變每天一粒

連大白兔餅乾都減埋﹗

乾果一茶匙

十五$美金一包的diet food 看也不看一眼

被譽為白兔健康食糧(乾草),只小吃幾口﹗太驕寵啦﹗

評分次數

• k23bb

哈哈....原來波子既減肥餐都幾豐富啊~
哈哈....原來波子既減肥餐都幾豐富啊~
zzleezz 發表於 2011-2-22 06:36 AM
我都覺得以前餵大咗佢個胃~而家減糧都係好豐富~
好過無得食呀!
一時間減咁多...波子會5會唔慣同唔開心架
一時間減咁多...波子會5會唔慣同唔開心架
k23bb 發表於 2011-2-23 12:28 AM
直情發晒爛渣啦~佢以為我地唔Love佢囉~~你知唔知白兔發脾氣會點﹖
佢會將個頭係咁搖(好似舞獅頭)~係咁左右兩邊搖﹗好鬼盞鬼㗎﹗不過我知道佢好唔滿意囉﹗

評分次數

• k23bb

好過無得食呀!
leeyp100 發表於 2011-2-22 09:09 PM
哈哈~我有講比波子聽㗎~佢唔明我係為佢好囉~
食開滿漢全席而家要食白粥,比我都會發爛渣
會唔會將份量續小D咁減會好D,等個胃都可以續步適應收細番,一次個減一半份量又真係陰公左D

評分次數

• k23bb

直情發晒爛渣啦~佢以為我地唔Love佢囉~~你知唔知白兔發脾氣會點﹖
佢會將個頭係咁搖(好似舞獅頭)~係咁左右兩邊搖﹗好鬼盞鬼㗎﹗不過我知道佢好唔滿意囉﹗ ...
maye2328 發表於 2011-2-23 04:20 AM
小提示:您放波子出黎嘅時候,為免腳指變成波子嘅小食,最好將十隻腳指放係安全嘅地方

評分次數

• k23bb

食開滿漢全席而家要食白粥,比我都會發爛渣
會唔會將份量續小D咁減會好D,等個胃都可以續步適應收細番,一次個減一半份量又真係陰公左D ...
dxb 發表於 2011-2-24 12:19 PM
睇報紙講過白兔原來可以大量灌溉式的吃大量食物﹗其實係非常的不健康~所以佢真係會狂吃喜愛的食物吃過不停﹐
今次我減了無謂的什食係希望波子多吃乾草,我都唔想自已隻愛兔養得幾年便瓜老襯㗎~

評分次數

• k23bb

小提示:您放波子出黎嘅時候,為免腳指變成波子嘅小食,最好將十隻腳指放係安全嘅地方
dxb 發表於 2011-2-24 12:29 PM
多謝tips~我會小心啦﹗
dxb 發表於 2011-2-24 12:29 PM
哈......西利喎

咁都諗到
睇報紙講過白兔原來可以大量灌溉式的吃大量食物﹗其實係非常的不健康~所以佢真係會狂吃喜愛的食物吃過不停﹐
今次我減了無謂的什食係希望波子多吃乾草,我都唔想自已隻愛兔養得幾年便瓜老襯㗎~ ...
maye2328 發表於 2011-2-24 05:06 PM
減食左幾日~波子習慣佢嘅健康餐未呢? 仲有無將個頭係咁搖呀?
減食左幾日~波子習慣佢嘅健康餐未呢? 仲有無將個頭係咁搖呀?
dxb 發表於 2011-3-1 11:10 AM
佢呀~脾氣大咗囉﹗(就好似d肥佬被迫減肥發晒爛渣)﹗望住擺在籠中大堆乾草唔食~寧願每晚等我給它那一塊餅和一茶匙乾果﹗
我都有搭條小紅蘿蔔和mixed green,唔知佢會(撐)幾耐呢﹖真係難湊過自已個仔﹗
佢呀~脾氣大咗囉﹗(就好似d肥佬被迫減肥發晒爛渣)﹗望住擺在籠中大堆乾草唔食~寧願每晚等我給它那一塊餅和一茶匙乾果﹗
我都有搭條小紅蘿蔔和mixed green,唔知佢會(撐)幾耐呢﹖真係難湊過自已個仔﹗ ...
maye2328 發表於 2011-3-2 06:29 AM
佢唔肯食嘢,再係咁落去會唔會出事?

會唔會有第另一種食品可以代替到乾草,而被子又接受到肯食呢?有無諗過去問下獸醫嘅意見?