返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

0 L, ]7 E# g; p$ z. f, p- PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ @, v9 V# A/ r3 `
) Y" O# ~! c" M. d# Q4 E# z公仔箱論壇公仔箱論壇3 }5 |$ q$ W5 o  ]% R
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; A4 }+ z* g; n( F- G2 t/ E
63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
1 m3 x* Y& C, f9 Jwww3.tvboxnow.com
% m! b* Z3 {0 g5 l網民立碑% U$ `" s( K* A7 [7 K
tvb now,tvbnow,bttvb( F  G$ Q! W7 m7 C4 p
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
9 \- H9 n) }5 e3 h, o( \0 U8 X  n  X
( }+ b9 ]" \- y6 d  d
2 E3 ^1 I0 w9 _. Z( K
【羅樂林連環死亡實錄】
/ n8 y; I* D8 c% f( Itvb now,tvbnow,bttvb《病死》www3.tvboxnow.com; E2 ]; L' \" v* \
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片# w# Z* A# M6 w- u
角色:朱元璋
# c% J- h- c/ `! V* [& i, w' y
0 q0 U" L& k" q/ o2 |) I" Fwww3.tvboxnow.com, G- X1 I7 q5 q" A5 d# H% z* H, w7 a
《遭打死》tvb now,tvbnow,bttvb# }4 {9 w. [) }" [
6/4  21:30《女拳》 電視圖片www3.tvboxnow.com6 A3 v* Q# f  _3 o; X
角色:莫平
1 |* W: _( O- P/ r公仔箱論壇公仔箱論壇0 @' J% H2 z/ `
公仔箱論壇/ Z8 _( x4 l' U) S; j' i* j
《失救而死》
; n0 w8 A: e2 \: J7 n# r  x公仔箱論壇7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
' @! R. J" S3 p  ltvb now,tvbnow,bttvb角色:孫全
# g+ i& m) ~8 U+ @$ {! V公仔箱論壇* m7 ^; H! A5 g1 K2 E

: ?* X  i% ~. S0 v5 ^tvb now,tvbnow,bttvb《嘔血死》www3.tvboxnow.com7 e" ]: N6 m6 E0 c  `
7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片
% n" p0 y+ R% x: \公仔箱論壇角色:無相子www3.tvboxnow.com& a6 c$ C3 z5 M# C

. t5 H* V! i' v$ H9 ]0 j6 L6 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ k; x6 a/ ]! I4 x4 O& qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《病死》
3 R$ B2 @; k$ V" f6 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
% l. U' o/ Y$ L# T! V4 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。角色:金華
! O/ [& v, H  h; d+ e. N
7 m  o6 z/ Q! C+ vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 K4 a! Y& \) I9 {9 p

" j; B6 T! h! W* Xtvb now,tvbnow,bttvbTBB都搵返佢做專訪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; H1 @2 F$ E! {% F% h6 P
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘
( @- u, X; Q) ]HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast公仔箱論壇  l& b5 _- \: R. m* m, \
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名? % D( L; i9 i! W6 }) L7 `) ^! h
HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
www3.tvboxnow.com6 @5 w9 R9 r) F6 ]
www3.tvboxnow.com( q) u* q: G9 U6 c: p
# ~5 v" W  N4 h
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
. a: h* x( ?) {0 c9 Qtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb) U: Q! G4 F  ~* N5 z! x) E
& y6 I7 U2 h! j9 p& f$ y2 _
**** 本內容被作者隱藏 ****
' h- ^, j0 f; b! BAnonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋   _$ \0 x" x1 \% R3 q6 i# C
HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
  d& F/ q  J$ B# DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇公仔箱論壇3 Z1 F$ [! `. u/ t( M
先捧紅平叔tvb now,tvbnow,bttvb8 ?/ J/ z6 i, E& {- ?
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.9 X2 F, G2 W4 U1 Z
I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~