返回列表 回復 發帖

[討論] 如果唔用汽車香精,還有咩產品可以令汽車裡面芳香?

每日一早上車都頂唔住焗左成晚個陣怪味,本來想用汽車香精,但我屋企人又唔比,話好怕個陣味,攪到我每朝早都要死忍,唔知點算好….
菠萝
少量咖啡渣, 檸檬或蘇打粉
茶渣/咖啡渣可以吸味, 白蘭花提供清香.
我係用汽車香精,不過有時我覺得香精加埋車內陣臭味仲奇怪,因為個陣臭味根本仍然存在。
少量咖啡渣, 檸檬或蘇打粉
cip 發表於 2011-8-11 01:15 PM
就咁放係車入面就可以?
茶渣/咖啡渣可以吸味, 白蘭花提供清香.
ann1139 發表於 2011-8-14 02:21 AM
如果成晚放係度會唔會焗到好臭架?
咁要幾多白蘭花先可以?
我係用汽車香精,不過有時我覺得香精加埋車內陣臭味仲奇怪,因為個陣臭味根本仍然存在。
ccpak 發表於 2011-8-14 10:45 PM
我屋企人就係咁講啦,所以佢話唔好用汽車香精喎。
你可以試下用”香必飄”喎,佢係一支可以除臭既清新噴霧。
你可以試下用”香必飄”喎,佢係一支可以除臭既清新噴霧。
休止符 發表於 2011-8-14 10:48 PM
噴霧都可以除味?堅唔堅呀?
噴霧都可以除味?堅唔堅呀?
ccpak 發表於 2011-8-14 10:52 PM
我當初都係見廣告話”香必飄”可以除味又可有清新芬香,本身都係半信半疑咁去試,點知噴左之後3分鐘左右真係無晒個陣臭味,得番個支噴霧既香氣,用落真係幾方便,隨時拎起噴兩下就香晒。
我當初都係見廣告話”香必飄”可以除味又可有清新芬香,本身都係半信半疑咁去試,點知噴左之後3分鐘左右真係無晒個陣臭味,得番個支噴霧既香氣,用落真係幾方便,隨時拎起噴兩下就香晒。 ...
休止符 發表於 2011-8-14 10:57 PM
你講到好似好神奇咁喎,但個D香味會唔會都係好似香精咁好化學味架?
你講到好似好神奇咁喎,但個D香味會唔會都係好似香精咁好化學味架?
大和號 發表於 2011-8-14 11:02 PM
咁又唔會,佢個種香味好似香水味,有果香,又有花香味,一路開車一路好似有個噴左香水既靚女係身邊陪住你咁正。
咁又唔會,佢個種香味好似香水味,有果香,又有花香味,一路開車一路好似有個噴左香水既靚女係身邊陪住你咁正。
休止符 發表於 2011-8-14 11:08 PM
哈哈哈~你講到流晒口水,咁你選左咩味靚女先?
哈哈哈~你講到流晒口水,咁你選左咩味靚女先?
ccpak 發表於 2011-8-14 11:13 PM
我選了薰衣草花香既靚女。