返回列表 回復 發帖
狼隊雖然係榜尾球隊, 不過主場一D都唔弱。
唔使唔開心,重大把分在手~
下場哥斯尼應該出到掛,又主場,加上車仔下場大衛路斯又踢唔到~
形勢完全有利於阿仙奴
firemic 發表於 2012-4-17 03:54 PM
唯有寄望熱刺又失分啦。
早已經話過, RAMSEY出場唔慌有得贏, 今場亦唔例外, 剛開波先趕得到返屋企睇, 一見到佢正選已經知道唔掂, 幸好見到車仔係出廢托, 個心即時為之一定。
因為無人可用了,佢都唔係好差姐,傳波都幾準繩,又無咩犯錯,只係成日隱形姐
firemic 發表於 2012-4-24 04:34 PM
唔係呀......RAMSEY傳波準繩??? 兼冇咩犯錯??? 傳波唔到位不在講, 有時冇壓力情況下傳波都可以出界, 被對方球員一拍即甩, 都係經常事, 特別係對史雲斯果場, 更加明顯係冇能力於阿仙奴一隊立足。

射波力量十分足夠, 可惜準繩度甚低, 總結, 唔可以話佢永遠唔會進步, 只可以話未係時候, 夾硬俾佢踢正選, 可以話係讓對方一個。
成日隱形已經夠死...
射波又有點....-___-

其實用佢唔係問題...但無可能對巴塞都搵呢D質素既人去做正選...

雲加都知道無人..好心佢買下啦...(雖然可能係班主唔肯比錢..)
下下都要玩年青化...
低買高售..
賺左既錢 ...
lch12 發表於 2012-4-24 08:06 PM
係, 始終唔係落本錢, 就算你青訓好, 即係幫有錢球會訓練球員, 做衛星球會。曼聯當年班超強青訓都係要有經驗豐富頂級球員帶, 先可以有成果。
一個題外話, 大家有冇發覺近年阿仙奴出走球員, 話因為想染指歐聯冠軍, 除亨利一人之外, 好似冇邊個可以得到, 甚至從此衰退落板凳之上, HELB就係一個好例子, 其實亨利之後命運都係一樣。

如今NASRI同法比, 命運都有少少相似, 視乎曼城係唔係能夠擊敗曼聯奪得英超錦標。
咁你認為當前之下,有邊個可以落呢?
firemic 發表於 2012-4-26 08:01 PM
DIABY, 甚至起用新人COQUELIN, 應該都比RAMSEY好, 事實已經再一次證明, 就剛剛的一場作客STOKE CITY, 佢完全表現唔到能夠勝任一個中場, 只係大約迫甩對方3次(一定唔過呢個數)。 好多時唔願主動跑去搶波, 離譜到係要前場ROSICKY跑回攞波。
的確係咁...
一比面就已經輸哂..
球場等同戰場...
一放鬆或者有感情存在就等於死亡...

睇下雙曼...從來唔識咩叫心軟..
就只有贏同輸....贏到人地3球都仍然爭取入波..
所以雙曼而家仍然可以爭冠軍..
阿仙奴卻頂盡 ...
lch12 發表於 2012-4-28 11:52 AM
其實唔係心軟, 記得法比加在陣對熱刺果場, 最後幾分鐘仲領先4:2, 最後幾分鐘被連入兩球迫和, 賽後雲格就係埋怨球員唔識收油, 而曼聯, 車路士等等都有有經驗球員在陣, 好識得控制比賽節奏, 而阿仙奴因為強調年輕化, 所以近年來往往有類似情況出現。
真係無人用架喇,diaby岩岩又傷左,云加對高基連完全無信心,好波既費林邦又借左出去.........
依家云加都係等偉舒亞復出,丹尼爾回巢............
firemic 發表於 2012-4-30 04:16 PM
DIABY又傷??? 上場後備冇問題喎。 COQUELIN其實唔差, 至少好過斷腳後果個RAMSEY。

其實佢斷腳之前真係幾好, 我覺得比韋舒亞好, 不過依家真係唔得。
尼個就係藍斯問題所在,對進攻無建樹,d隊友見佢帶住個波都唔知佢想點,跟著佢就分分鐘傳個波落死位,防守亦唔積極,有陣時覺得,雲加派佢上場變相好似打少左個人! ...
myalligator 發表於 2012-4-30 12:45 PM
已經發生好耐, 佢現時比較適合打後備, 反正毫無建樹甚至好似打少個, 何不出其他, 或者B隊提升。
FRIMPONG受傷, 太過勇, 勇到季初對利物浦就紅牌, 果場波我同個朋友早已經講, 如果香港馬會有開下一隊紅牌, 我一定買佢。
唔記得問問大家, 有冇發覺上場CHAMBELIN出場好似冇哂火, 拖拖下去踢, 唔知係唔係不滿冇正選呢???
CARZOLA, 呢個冇入錯貨, 就呢四場表現, 我感覺佢好過法比加斯, 有創造力之餘, 有腳頭
嘩......靚到吖........