返回列表 回復 發帖
咁邊個蝕
CC517 發表於 2018-11-20 10:45 PM
卖家蚀。 第二位卖家问我乜事,我米照直讲同类物品在美国入过几次都无事,系新邮寄方法出事。
唔出奇,都有寫明如果海關抽檢或者唔過關系會交易不成功嘅
lhy92725 發表於 2018-11-20 09:57 PM
私下邮寄或者挂号都无事,当时eBay出佐新邮寄方法就出事嘞
加拿大海關都有折货測試, 我收過一張寄我的合照, 被攪到爛容容, 散哂.....! 一張相片可以藏乜野呀....? R 晒頭 !
manyiu 發表於 2018-11-21 11:07 AM
可能当佐未来高科技
如果系ebay, 多數係賣家蝕 ! 買家俾錢係經 Paypal. 如果買家投訴收唔到貨, 對賣家信譽有影響 ! 所以買家通常都寧願 refund !
manyiu 發表於 2018-11-21 11:17 AM
如果收唔货又比PayPal过数,追唔返噶。 特别系挂好签收寄错收件人。
我張相片變左爛紙 ! 一千0一張都被摧毀....了..
manyiu 發表於 2018-11-21 01:41 PM
讲句:小喇叭
告它
4461 發表於 2018-11-21 05:29 PM
告海关?有花钱噶
我覺得佢地會話以安全理由,基本上無得告
條骨都無佐lu
私下邮寄或者挂号都无事,当时eBay出佐新邮寄方法就出事嘞
大啦叭 發表於 2018-11-21 07:15 PM
新郵寄方式系乜啊
條骨都無佐lu
早晨各位
如果收唔货又比PayPal过数,追唔返噶。 特别系挂好签收寄错收件人。
大啦叭 發表於 2018-11-21 07:19 PM
可以同卖方交涉的吧
條骨都無佐lu
甘佢开始故意整你未啊
lhy92725 發表於 2018-11-21 05:59 PM
还没有很明显
告海关?有花钱噶
大啦叭 發表於 2018-11-21 07:23 PM
放上网,给它压力
其实网上嘅压力,都要睇人嘅,唔系人人可以利用到
條骨都無佐lu
其实网上嘅压力,都要睇人嘅,唔系人人可以利用到
lhy92725 發表於 2018-11-22 01:13 PM
啤酒哥被人肉刮出来了。被老板炒了。您说厉不厉害?           http://www.orientaldaily.com.my/s/268415#
可惜链接看不到
條骨都無佐lu