返回列表 回復 發帖
I think UK and USA would be a better choice, since they have better education, not only the standard but also the recongnistion from all the famous universities. However they are far more expansive than Japan.
我係澳門人~

超想去學好日文 & 超鍾意日本料理

係加拿大度讀緊大學....學過d日文, 有冇d 短期課程(6個月之內架!)係for 大學畢業之後架?
不會, 要留學也不去日本
香港
I really depends on what you want to study, but seriously I'm pretty sure english is still the international language other than chinese so it's better off going to somewhere that you can learn english.
香港 ~

已在日本留學近五年 ...先是語言學校...現在専門學校也快畢業了...打算在日本找工作~
saickh 發表於 2012-8-17 08:14 AM
請問是日本的哪裡呀??

時間支出操作
saickh2012-10-1 08:20 AMTVB 100000 元積分轉出
sounds a good idea
lamtszkan1994 發表於 2012-8-17 09:33 AM
你即無投票也沒個意見, 恕我無法派放獎金
美國: 唔會去留學. 除左叮噹之外我對日本文化冇咩興趣。主要都係要對佢語言文化有興趣先去囉
solitude87 發表於 2012-8-18 03:51 AM
呢個係事實

時間支出操作
solitude872012-10-1 08:23 AMTVB 100000 元積分轉出
台灣,目前在日本工作中,是菜鳥
會想要在這裡留學
這裡的新知很快,和歐美幾乎同步
日本是一個像西方的東方國家
其實有很多東西是可以學習的

以上 ...
petchen1973 發表於 2012-8-19 09:47 PM
又是在日本工作中的朋友, 你好啊 ^^

時間支出操作
petchen19732012-10-1 08:24 AMTVB 100000 元積分轉出
加拿大

會, 但只想短期遊學, 因為有很大機會學習到日本語。  最緊要係學到新野,如文化,朋友,一定要感受個先知道。長期找工作有用。 不用長留,因為我覺得日本人只會給機會俾自己人。

我在大學是學日本語, 但 ...
woodeasy 發表於 2012-8-20 12:04 PM
係自己國家度學日文同係日本學日文係不可同日而語嘅, 正如係日本學英文點都唔會好過係英國/美國呢D講英文嘅國家好

時間支出操作
woodeasy2012-10-1 08:26 AMTVB 120000 元積分轉出
Thank you.  I have almost finished planning for my 14-days trip and I think I'm being a little too ambitious.  Here's my plan:

Week 1
Tokyo -> Nagano -> Matsumoto (might go and see the castle) -> Ta ...
bokeh 發表於 2012-8-21 11:23 AM
sorry i didn't come in for a long time, hope my reply won't be late
i think your first week's plan is too tight, you will be very tired if you follow your plan
& maybe you need to check the time table carefully, some places don't have too many train to the other places.
长期的话  多多少少会唔习惯
短期的话  还会有翻来的时候
jadd 發表於 2012-8-21 11:33 AM

時間支出操作
jadd2012-10-1 12:54 PMTVB 100000 元積分轉出
我覺得, 有些 日本文化, 他們的 生活態度 , 有禮貌, 是 值得我們去學習的 !
yyqq2012 發表於 2012-8-21 02:13 PM

時間支出操作
yyqq20122012-10-1 12:54 PMTVB 100000 元積分轉出
有機會的說話 應該都會去的~因為可以去看看令一個文化
=小鬼= 發表於 2012-8-21 05:27 PM

時間支出操作
=小鬼=2012-10-1 12:55 PMTVB 100000 元積分轉出
香港!!會揀短期留學,我好like日本文化到時去到可以周圍行下
因為我去親都係睇con變左去少好多地方!!
ARASHIJIRO 發表於 2012-8-21 09:46 PM

時間支出操作
ARASHIJIRO2012-10-1 12:56 PMTVB 100000 元積分轉出
我揀短期留學 日本生活壓力太大啦
lammc10 發表於 2012-8-22 10:48 AM

時間支出操作
lammc102012-10-1 12:57 PMTVB 100000 元積分轉出
is good for travel, but not for long term la
waisum80 發表於 2012-8-22 04:50 PM

時間支出操作
waisum802012-10-1 12:58 PMTVB 100000 元積分轉出
香港,長期逗留係日本消費實在太高了,
有些不太習慣個邊生活
日本大阪