返回列表 回復 發帖

[遊戲] 阿仙奴不定期遊戲 - 估下我係邊個?

基於國際賽既關係,英超聯賽在這個時候就會休戰。我地不如趁這空檔玩下其它遊戲。
我最近在yahoo網站得到少少靈感,所以我就用E個靈感來開個不定期既遊戲比大家玩玩。
E個遊戲只會响英超聯賽休戰期間蒲頭。

遊戲玩法:

我會帖一張圖出來比大家估下,而E張圖吾會系完整圖,只會系張完整圖既一部分。
張圖一定同阿仙奴球會有關,吾會係其它球會。
我亦都會公佈張圖既主題,例如球員,球場,等等。
同埋我會比少少提示。

估中者獎金:TVB$500000 (TVB$五十萬)

歡迎所有會員參加
截止日期:我公布答案后

遊戲1:估下系邊個?

提示:他為阿仙奴效力左11年

請直接響度回复你既答案就得了!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
**** 本內容被作者隱藏 ****

我系一督屎 發表於 2012-10-12 08:52 PM
哇!大佬。。。点解要隱藏啊?连我都悌吾到。。。。。
无理由架,本版版主应该睇到架
呢种游戏吾隐藏好似无么意义。
我系一督屎 發表於 2012-10-12 09:12 PM
ok既!每个人都未必有同样答案。

哈哈哈!好!第一題檔系送既,接下來就無甘容易。答案就係Dennis Bergkamp! (一陣再派彩)

luke1688 秒前TVB 500000 元積分轉出
我系一督屎27 秒前TVB 500000 元積分轉出
myalligator49 秒前TVB 500000 元積分轉出
sgslklcslf1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
kikideebaby1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
HIDE1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
原圖:

遊戲2:估下佢系邊個?

提示:佢退休後,他一直活躍在媒體上,通常是在與足球有關的電視和電台節目

哇!好犀利啊!甘都全中!連原圖都揾到。 。 。
我要再提高難度至得咯。 。 。

遊戲2答案:Ian Wright

gunmok6 秒前TVB 500000 元積分轉出
ckw473739 秒前TVB 500000 元積分轉出
luke16860 秒前TVB 500000 元積分轉出
zzleezz1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出

遊戲3:估下個BB系邊個既?

。。。。。

大佬!吾係阿化。 。 。 。知道答案就得啦,吾洗連張圖都帖埋出來既,比D機會其他會員參與。 。 。 。
游戏3答案:Thierry Henry
遊戲4:估下E個紋身系邊個既?

注意:只能回复答案,吾可以帖原圖,否則扣分。

又係全中!

遊戲4答案:Ljungberg

luke1685 秒前TVB 500000 元積分轉出
gunmok18 秒前TVB 500000 元積分轉出
ckw473745 秒前TVB 500000 元積分轉出

遊戲5:估下佢系邊個?

提示:他手上纹身
我真係佩服我地D會員,甘都比你地估中,係咪太容易呢?

遊戲5答案:Cesc Fabregas

zzleezz4 秒前TVB 500000 元積分轉出
joehowaru31 秒前TVB 500000 元積分轉出
luke16852 秒前TVB 500000 元積分轉出

遊戲6:估下朗尼身邊果個阿仙奴球員系邊個

我lam都吾需要提示啦!

無提示也都全中。 。

游戏6答案:
Laurent Koscielny

sgslklcslf6 秒前TVB 500000 元積分轉出
zzleezz23 秒前TVB 500000 元積分轉出
luke16840 秒前TVB 500000 元積分轉出
maco16161 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
gunmok1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
leess20my1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
rita123452 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
myalligator2 分鐘前TVB 500000 元積分轉出

遊戲7:估下E堆野系勿同埋屬於邊個既

如有需要提示再講
真係無話講,甘你地都估到。 。 。

游戏7答案:
Alex Song
既頭髮

zzleezz4 秒前TVB 500000 元積分轉出
luke16815 秒前TVB 500000 元積分轉出
maco161629 秒前TVB 500000 元積分轉出

遊戲8:估下佢系邊個 [最后]

如有需要提示再講
又系全中!!!

遊戲8答案:Emmanuel Petit

我系一督屎5 秒前TVB 500000 元積分轉出
myalligator21 秒前TVB 500000 元積分轉出
zzleezz37 秒前TVB 500000 元積分轉出
sgslklcslf58 秒前TVB 500000 元積分轉出
luke1681 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
maco16161 分鐘前TVB 500000 元積分轉出
leess20my1 分鐘前TVB 500000 元積分轉出

注意:阿仙奴不定期遊戲- 估下我係邊個?暫且告一段落,下次英超休戰時再見