返回列表 回復 發帖
咁靚貴唔貴?
11歐元,可惜只有白色,
wilsonbe 發表於 2013-2-22 11:51 PM
對返港錢都係112度 好抵wo !
香港都係賣咁上下價錢
ob51330 發表於 2013-2-23 10:43 AM
有d咁既事 一陣去花墟睇下先~
一E去買返幾盤玩下啦
chowold2 發表於 2013-2-23 10:57 AM
我都唔識 又冇地方放 買返黎佢真係等死嫁wo
香港都係賣咁上下價錢
ob51330 發表於 2013-2-23 10:43 AM
今日行過呢棵咁既都要125 唔知樓主果棵咁既樣係香港要幾錢先買到

最平48有交易

今日先知呢個都會開花

今日主要買左幾個盆,泥, 之後係HF 度買左棵長春藤

你種咁多其他花草,冇地方種蘭花
chowold2 發表於 2013-2-24 12:20 AM
蘭花大盆好多wo 我果度又唔通風 依加種既都係細size 既 又種得唔好
我的拖鞋蘭只是7歐元一棵,這裡的園藝店,比超市還大,是這裡星期日的好去處!

因為其他商店都関门
wilsonbe 發表於 2013-2-23 04:18 PM
71港紙香港都買到 不過靚唔靚得過你果度就唔知喇
楼主的品种去年夏天我有买
日本春石斛 小苗 花了35元人民币
长了20CM高了 可惜只看见叶子
sthaiyang 發表於 2013-2-23 02:33 PM
有冇圖睇下?

今日下午我都有去花園街這是出名貴價的名花店賓記,這棵我看過,亦都嫌貴$125,冇買.

這個放在路旁,但係都係鋪頭貨,吾明為何咁平. ...
orchids 發表於 2013-2-24 10:15 PM
48蚊果間之前見佢賣日本品種既蘭花都好似唔係好貴 HF 一棵都要過百
另外我在街頭頭一間叫浪X發現一種叫巴西蘭花的,很美,花小,但好香$128
想拍照但個店員牛咁眼及實我,唯有放棄.超版有空去看看
orchids 發表於 2013-2-24 10:23 PM
係瓊苑果條街? 定係球場對面果條街?
睇黎超版開展發燒種花,日日都心思思想去花店
chowold2 發表於 2013-2-25 11:56 PM
我唔會再買啦 種好依加果d先 我都係星期6日先有時間
你得閒快d貼下你果度既花墟過我睇下 要多圖
係球塲對面果條街頭個間叫浪什么的
orchids 發表於 2013-2-26 02:45 PM
縯紛隔離果間?
http://goo.gl/maps/IaOpM
轉貼情報!! 呢批蘭花遲d會係日本入口香港
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
嘩,日本仔種D蘭花好靚
chowold2 發表於 2013-2-28 12:01 AM
今日見到呢張相...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
嘩dororo 是否在機塲貨運站
orchids 發表於 2013-2-28 09:05 PM
唔係呀 我係見果間花店 post 出黎