返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..
: c+ [+ X% q# z5 q' ~  VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇' R" }1 g! k! e* F0 J4 i6 Q9 t
是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?tvb now,tvbnow,bttvb  z" ^8 B( z' i
根本成間差館都唔LIKE高倫布.....tvb now,tvbnow,bttvb; P+ v7 u4 k+ r; @) }
重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢
$ I" k' u0 N: u4 P. ?- q同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理
7 [& f3 B- c, q  }  r0 kwww3.tvboxnow.com所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...
. ?- E( s2 }- Q9 J8 W公仔箱論壇丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
7 T* a) T& w& V' O; [授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.
2 G) e" w' i, v就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.
3 B6 O! r" a* R" T此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.tvb now,tvbnow,bttvb5 n- y$ {$ o. ]6 K
情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....www3.tvboxnow.com/ I  z% W; z7 U& C0 w- v
2 l2 x2 V6 s0 D
所以仲未破解...
* O3 M4 M6 e4 X4 w7 K( hwww3.tvboxnow.com
  s! X: p& Y4 ^7 G, D公仔箱論壇不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻
+ H' M  T' A8 q# chhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
. L8 {9 J! j7 ^; ~" O4 ^
+ Y3 m, C7 F* K7 o+ }4 P& U/ Y: l公仔箱論壇tvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理
. |4 _. X2 J) S2 A1 M- ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: R7 b# V* O, g) S) W) q( h
4 Y. j6 n7 h, e% F
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
) Z& G! K. J' f# q0 b% c: UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 r2 E$ P0 B+ X/ t, P/ y
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊公仔箱論壇9 @; D) U. X- F$ m3 t
rowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
' b; Q! Y# Q* s+ E) {4 j公仔箱論壇
7 y4 F: N5 o2 t% dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.