返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~公仔箱論壇& ]  K- C: R5 ?* Q
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
) [" t! p8 L* u* y% o8 \# HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
tvb now,tvbnow,bttvb# O# n* a- }1 W6 b. v0 x! \
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
* g; g: r' c; {# E; Niamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. d2 m( L0 ^* ~9 p; w  W
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
www3.tvboxnow.com$ \1 W% z; e0 R' ~: |: `! m7 n
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
9 _2 x, J5 X1 Z. A: xtvb now,tvbnow,bttvbiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
$ |2 t4 ^5 w3 Y9 _, ~s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
4 T* u% Z, _' V# b0 ]公仔箱論壇下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎www3.tvboxnow.com9 \4 ], s  H7 i% m1 |# S: c; t
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
( e$ O- O* z* Z/ c& {" O
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
: f: D3 C: L( V" P& _$ O+ M$ |" Y, k( iwww3.tvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架公仔箱論壇3 E- F7 k. Y' `
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
  E! c/ ?  D2 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& L( G: p) ?; `: b, I+ O
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好公仔箱論壇+ U! O1 k2 W" n+ m
仲要配合埋鏡頭等等架
( ~. C7 A; q: P- B公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
  u' p$ w1 a! m% h2 c, q) Hwww3.tvboxnow.com9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
' J/ D/ x/ m6 l% z% {又好似幾有道理..哈哈
$ q( m; ~2 ^- _; S6 a3 V7 p想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
& T7 f' v: A1 }1 S# ^7 E5 |) f; c但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左tvb now,tvbnow,bttvb3 r2 |; h6 Y  ~( y" Q" Y) d2 }, Y4 e
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
6 e9 I. u( |( _- w嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
! j4 _  N$ o7 M( r6 |公仔箱論壇嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?2 c! b4 E1 v5 u* Q, i
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
( o- p* r2 h, B- Z9 B9 Bwww3.tvboxnow.com金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
tvb now,tvbnow,bttvb( P7 u1 i5 x( s6 }. E8 x- G9 ]
又好似幾有道理..哈哈www3.tvboxnow.com4 E% `( q$ T) b- }; U* P
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% s6 o" |# x* ]4 F3 z
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
3 J% z; @. _& u; b! O$ Y7 k+ b  Vwww3.tvboxnow.com多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
+ O& g% w) t3 W0 @tvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
( C* K& I& N: E巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
4 S$ c" `: s$ W6 @係呀, 我以前用s3試過燒左
tvb now,tvbnow,bttvb2 q2 |, g9 h7 r) Z
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱1 `7 ]: l0 p% j6 ?
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
: g8 V( z6 H, c# q% J, owww3.tvboxnow.comic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
2 ^% Y/ F, {7 @6 P4 [6 s: o- [# |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indextvb now,tvbnow,bttvb  K7 U3 E/ T1 G- h
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
( x+ s. N. U5 L) I" ]# vtvb now,tvbnow,bttvbthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget