返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
7 U0 C( y: e2 D5 |9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
www3.tvboxnow.com2 w" J( }" p5 y0 F4 i
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
3 P+ ^9 n5 b& {tvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
. Y; C2 h- v+ b+ T! I4 E3 i公仔箱論壇iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
; B; K) v& j; l2 x; ztvb now,tvbnow,bttvb下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 o1 T0 `$ S5 _4 @4 b: |0 h3 K
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
" I/ ~' ]& B% [) e# BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
8 L# d9 _# t  r) |公仔箱論壇s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
$ v; a4 B1 Z0 c. ntvb now,tvbnow,bttvb下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎www3.tvboxnow.com' I! R6 G- @) N1 O4 K2 r) C
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ V. t. o; J* C
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
4 b9 u5 i5 A- A$ I, A4 X仲要配合埋鏡頭等等架
/ g, Z) }, K- ^4 r4 B你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 Q* S, p$ W# o. W7 ~! |$ S! v
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
- Q2 Y  v4 x7 S4 Q% P( T8 a
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好www3.tvboxnow.com3 ^3 D7 ?: @5 g# j2 u
仲要配合埋鏡頭等等架3 ]+ y: k1 N' T2 ]2 E* O
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# p4 s3 b1 b7 w0 X6 s9 D  F
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
/ D* B4 d1 o; h又好似幾有道理..哈哈6 E4 B! E' z2 w; J  M
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
' m5 P& C- ^$ h8 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左公仔箱論壇, G  h+ G7 d9 l1 o" |. A6 N& a
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
www3.tvboxnow.com8 X8 [1 ^8 q. j2 f" \5 {, k7 d
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
- i, s& o# P: W嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
# ?0 T$ b# ^1 D# l+ n5 r  W公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
( x3 O! s4 h! rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
$ ]4 L& y8 v2 S* s; H: j' g) [又好似幾有道理..哈哈
. u/ d1 G# `& b* c想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
- F/ C/ y0 L# H. G$ V  ^, W0 ~tvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
6 S4 c5 g% [! O, Q7 a3 D# ]! mtvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
! _7 j3 a6 n" z+ {5 @  k! Q金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
9 j5 Q3 m5 z5 B" L5 z巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
9 E( h! E2 S% Q3 k, j  D5 @( f& O係呀, 我以前用s3試過燒左
5 Q8 S* s/ X. m5 C' L% k公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱, Q/ E7 C, \) X& Q
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* Y& ]: o. Z! A$ D. S. Y
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
/ \0 s  L4 C' L0 j3 y) l公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index6 D9 g2 h' f3 g
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
9 r/ m1 x6 _7 jthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget