返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
8 \7 y- q( f" v( f  q6 ^9 ?2 Q: C9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
$ w- p% s& d; I4 twww3.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
) G' Q5 G" W" O# A4 e
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
& i) D4 [8 S0 E! D$ B6 Q公仔箱論壇iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
公仔箱論壇& W0 n& R  |3 Q" u0 c
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
! P- R& ?( H! ^9 z: G! Jtvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
4 ]5 W+ j' o2 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
; Z7 P$ c) W4 m& As4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
/ |) ~" p9 D- Wtvb now,tvbnow,bttvb下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
- C- j. ?/ k4 H* u% m1 Rwww3.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& r, P' M$ }8 D' B/ n
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
5 M/ Q% D$ E9 I+ a9 f/ UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲要配合埋鏡頭等等架# W$ d: t; F5 _9 f' `
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇& m/ p, V( s/ C, f$ Y0 G3 l
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 M  J) K7 g6 C8 n唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
! z' s* W4 T) X/ Y2 ~( }8 D公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架www3.tvboxnow.com0 d5 c# n  [4 e% W# [
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
/ R% j7 S" \5 p, j0 M/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 K4 r' h2 D8 e
又好似幾有道理..哈哈
6 x' ]' G: f$ u: u想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐0 Y: G5 L% ^4 v. r" W4 T8 J) y% G
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
7 Z( V; v& u% h+ F巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
1 D6 o2 m: U$ L/ u0 p! T! f* ?$ P$ H公仔箱論壇嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
) P2 F; B* ~# h4 h# H
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?www3.tvboxnow.com0 x5 I( y& O, `: D1 _- _8 C+ J
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
) d: m+ h) ?3 T& O( _
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
. f8 M: B2 v5 F, s# T% s) Dtvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈
4 \/ o, [/ x+ l& {www3.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
  @& ?& j8 I2 w公仔箱論壇sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
) F- B  R: L' M- l# N% R! Q7 K
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
& Z& w1 w. U8 U* W% b( y& Y公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱www3.tvboxnow.com& _0 n3 _: X, U/ A! F/ q2 w
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ E: W. ^, t/ S
係呀, 我以前用s3試過燒左
' c, V/ @4 ~* b* ]2 F
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb8 ^" w6 F6 u, J& W8 O( i  ~
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
: b6 o3 g4 q6 P/ k公仔箱論壇ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
www3.tvboxnow.com' W' x; ~- h  m+ L( s
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index- z* {+ Z7 X( g: i6 o- g8 R
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
3 _6 W* i% a$ {; I; ?$ JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget