返回列表 回復 發帖
見到話搵野,有啲掛住文武兄!
perfectman 發表於 2015-2-11 11:11 AM
你仲好意思講一日最衰都係你
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
大家早午晚
可能是去參加 Honey's Secret PARTY攝影會
BeiDouChef 發表於 2015-2-12 05:39 AM
什麼來的
低頭族機不離手,但沖涼的時候總該放下吧!可惜俄羅斯少女施維丹高並沒有這樣做,結果懷疑在浴缸內被電死。

24歲的施維丹高出事時正在瀏覽被稱為俄版Facebook的VKontakte,與她在莫斯科共租一個單位的室友表示,察 ...
perfectman 發表於 2015-2-13 03:26 PM
中立d讲句,係人嘅问题莫非你敢一路沖涼一路用samsung電話我就唔信samsung唔會走電,電死我啦
你送我E架S4 active,我一邊游水一邊覆你帖

lckiong 發表於 2015-2-13 04:02 PM
防水都有分級數架我架S5夠防水啦,我朋友同我一樣用S5,游水冇事,入桑拿房出返黎就出事啦好彩samsung俾佢claim warranty
佢嗰啲係air condensed(熱空氣遇冷變水)入空氣變水

你S5防水?你試下駕車放冷氣吹風口睇

原因係機身內空氣變冷(係桑拿房內熱到機身內空氣熱咗,出嚟時啲熱空氣隨室外氣候變冷凝結水份) ...
lckiong 發表於 2015-2-13 04:14 PM
我唔知咁多啦就係唔信電子產品可以防水防到無孔不入就係啦
之前不是有一單SAMSUNG的充著電適用電話爆炸 又沒人講
是電子做的東西都會有電拉 何況是充著電泡浴缸 這單是人的問題
BeiDouChef 發表於 2015-2-13 04:16 PM
支持
如果在美國發生這種情況, 家人會告 Apple
Pedestrian_A 發表於 2015-2-13 04:37 PM
告apple都要有充足的理由,這件事怎樣看都是客戶的問題,難道車上有6個air bag,你跑去撞山死了,說車的quality不好咩
係現代人過於相信電子產品
無手機好多人是生不如死嘅
lhy92725 發表於 2015-2-13 04:56 PM
依架真係死咗啦唔好話我黑心,好多時候依d咁嘅案件真係唔值得同情嘅
個問題就係
1)一邊泡浴缸一邊玩手機並非Apple專利,我相信其他牌子嘅使用者亦都會有一樣咁傻嘅行為,點解其他品牌加埋都無死亡嘅事例?

2) 火牛應該係要有遇水斷電嘅功能,同埋AC轉咗DC得5V,如果唔係火牛本身有 ...
perfectman 發表於 2015-2-14 11:50 AM
你誤會我嘅比喻,我嘅意思係,架車撞山,air bag依然彈出黎,司機依然死亡
KK今日準備節目了麼
lhy92725 發表於 2015-2-14 01:23 PM
你又準備咗乜嘢節目
我甘深宅,一睇就知道單身兼無節目啦
lhy92725 發表於 2015-2-14 01:30 PM
我咁憨直,一睇就知道唔識安排節目啦
甘搵個識趣嘅女朋友安排都得嘅
lhy92725 發表於 2015-2-14 01:37 PM
就你啦

冇嘢做就反駁下你啦

個問題就係
1)一邊泡浴缸一邊玩手機並非Apple專利,我相信其他牌子嘅使用者亦都會有一樣咁傻嘅行為,點解其他品牌加埋都無死亡嘅事例?
其他牌子使用者多定少,並冇實質嘅數據,再加上依個係個人行為嘅問題,并不可歸咎apple,難道我攞我架S5黎掟地下,S5散嗮,就可以歸咎samsung quality差

2) 火牛應該係要有遇水斷電嘅功能,同埋AC轉咗DC得5V,如果唔係火牛本身有問題,點都唔會電得死嘅。
火牛都係電子產品,凡是電子產品都會有意外,無論係電腦,電話,熱水器,收音機,咁啱中apple就話係apple嘅問題就太武斷了。

3) 在或然率上,一樣會發生嘅嘢、出現嘅可能性,Android市佔80%, Apple市佔20%,Apple死咗5個,Android死咗0個,數字上嘅計算,我唔認為係合理囉!、
最新數據iphone銷量已經超越samsung,主要產品係Iphone6 plus(得閒搵返個新聞上黎)

4) 用汽車airbag做例子,airbag嘅功能就係撞車嘅時候彈出嚟保護司機!
如果撞車嘅時候,個airbag無彈出嚟,導致司機死亡
唔可以用車唔係用嚟撞嚟做理由去推卸責任㗎喎

經已回復

結論:
任何牌子都會有問題,如果有包無問題,包好嘅牌子,就會獨佔市場。
我用過IP4,依架S5。論touch screen 打字,apple贏嗮,論入戲入歌android贏,遊戲方面apple贏(因為apple store入邊嘅遊戲比較高質素,但係有收費),軟件方面android贏(好次電腦windows咁)

評分次數

憨直定係憨........

差一個字差好遠㗎喎

今日咁嘅環境,我一係就外賣,一係就茶餐廳,無謂做水魚!
不過KK,你第一年,水魚費唔慳得㗎,就算女嘅話唔介意,都係講㗎咋,之後有排你受呀! ...
perfectman 發表於 2015-2-14 02:12 PM
介意都冇辦法架啦,我最憎同人逼
個問題就係
其他牌子使用者多定少,並冇實質嘅數據,再加上依個係個人行為嘅問題,并不可歸咎apple,難道我攞我架S5黎掟地下,S5散嗮,就可以歸咎samsung quality差

冇實質嘅數據,所以咪要用或然率去計算囉
掟同跌唔同喎,
掟~地心引力加你嘅外力
跌~淨係地心引力
問心,如果你部S5一跌就死,你唔鬼咬咁聲?

或然率都係唔啱架,可能android用戶真係比較有腦唔會咁做咧你平時都話蘋果米無腦架啦
掟~係人為
跌~係意外。
沖涼仲攞住嘅電話兼充電被電死係人為,走電電死人係意外。
咁IP4跌都唔會死啊

2) 火牛應該係要有遇水斷電嘅功能,同埋AC轉咗DC得5V,如果唔係火牛本身有問題,點都唔會電得死嘅。
火牛都係電子產品,凡是電子產品都會有意外,無論係電腦,電話,熱水器,收音機,咁啱中apple就話係apple嘅問題就太武斷了。

都講:"意外"未免太多,好簡單,我日日都揸車,意外係難免,但係如果一年幾次意外,合理嗎?

咁啱5次都中apple,牽強咗些少囉

依架討論嘅係今次嘅意外,之前可以話apple有問題或乜乜乜,如果將今次嘅意外加埋之前嘅事黎講就對apple不公,因為今次好明顯係人為。

3) 在或然率上,一樣會發生嘅嘢、出現嘅可能性,Android市佔80%, Apple市佔20%,Apple死咗5個,Android死咗0個,數字上嘅計算,我唔認為係合理囉!、
最新數據iphone銷量已經超越samsung,主要產品係Iphone6 plus(得閒搵返個新聞上黎)

你睇清楚我寫乜: Android vs Apple

講得啱!不過針對牌子上必先指定一個牌子針對,強國牌子眾多,個個用android,對蘋果唔公平。
列子:Iphone 6 plus真係唔好用,相機唔夠samsung note4靚,系統唔夠小米好,design又唔夠lenovo高級等等。試問下有乜嘢電話可以綜合咁多牌子嘅好處?
指定samsung原因係市場上佢屬於比較有quality(冇貶低其他牌子嘅意思),

4) 用汽車airbag做例子,airbag嘅功能就係撞車嘅時候彈出嚟保護司機!
如果撞車嘅時候,個airbag無彈出嚟,導致司機死亡
唔可以用車唔係用嚟撞嚟做理由去推卸責任㗎喎

經已回復

好唔好用唔係今次討論嘅重點,今次係討論安全性嘅問題
OK