返回列表 回復 發帖
超四悟空 vs 超藍悟空!《龍珠》全新異時空外傳動畫 7 月開播 [有片]

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• BeiDouChef

什麼東西來的 這個好像不同宇宙線的吧
BeiDouChef 發表於 2018-5-19 07:31 PM
雖然《龍珠超》動畫完左,但官方都講明龍珠好快會再同大家見面。
東映動畫更加新成立一個「龍珠部」專門負責擴展呢個系列,佢地第一個企劃已經出爐!
龍珠好快會有新動畫睇,不過並唔係繼續《龍珠超》本篇故事,而係背景設定有好多唔同嘅外傳。
呢套新作叫《Super Dragon Ball Heroes》,其實原本係日本卡牌街機遊戲,今次動畫化亦係為左宣傳隻 Game。
不過呢套唔係正常電視動畫番,而係短篇「PR 動畫」,暫時未知會做幾多集。
第一集將會喺 7 月 1 日日本一個龍珠活動首播。
《Super Dragon Ball Heroes》街機本身就一直有自己嘅故事,不受正篇規限,可以有好多 fans 夢寐以求嘅場面出現。
例如故事涉及「宇宙狹縫」,令一個時空同時出現兩個悟空,而且分別係兩個登峰造極嘅境界:超 4、超藍
今次動畫化會包括兩大故事篇章,首先係「宇宙力量大會」。但參戰角色、事態發展、結果全部都同《龍珠超》好唔同。
第二個篇章就係「監獄惑星編」,一個神秘人物 フュー (FU) 將未來杜拉格斯及一眾 Z 戰士鎖喺監獄惑星,並且用龍珠召喚邪惡撒亞人。
就睇下一班來自唔同世界嘅龍珠角色 (有齊正篇、劇場版、GT 角色) 可唔可以合作對抗強敵。
雖然唔係正篇,但可能岩岩睇左《龍珠超》咁耐,睇下呢 d 更加瘋狂嘅「IF 情節」仲岩。希望唔係做兩三集就完啦!
最近重看這部

BeiDouChef 發表於 2018-5-23 09:47 PM
想當年狂玩呢隻Game!

2018 世界杯冠軍率先預測

http://www.tvboxnow.com/thread-4298807-1-1.html
2018世界盃小組一二名 競猜大獎賞
所有入場參與者先收紅包 tvb$500萬
http://www.tvboxnow.com/thread-4310931-1-1.html
居然又系補時絕殺
真系個天都覺得要D傳統強隊一個機會
lhy92725 發表於 2018-6-24 09:47 AM
繼昨日勒邦占士轉投洛杉磯湖人後,NBA轉會市場迎來又一枚震撼彈。原屬新奧爾良塘鵝隊的明星中鋒吉辛斯 (DeMarcus Cousins) 與上屆總冠軍金州勇士達成口頭協議,將以一年 530 萬美元的低薪加盟,成為該隊第五名全明星球員。
金州勇士為今屆 NBA 總冠軍,於總決賽以 4:0 橫掃東岸冠軍、由勒邦占士領軍的克利夫蘭騎士。而勒邦占士日前則宣布將加盟洛杉磯湖人,引起巨大迴響。
豈料震撼消息接二連三。
Yahoo 名記者 Shams Charania 今日透露,去年獲選入明星賽的新奧爾良塘鵝中鋒、綽號「表弟」的吉辛斯 (DeMarcus Cousins)與上屆總冠軍金州勇士達成口頭協議加盟;而 ESPN 名記者Adrian Wojnarowski 則指,吉辛斯 將以一年 530 萬美元的低薪加盟,遠低於他去年年薪 1696 萬美元。
ESPN 引述吉辛斯表示,轉會市場開啟後他並未收到任何重要報價,加上擔心傷勢未癒致嚇退買家,故考慮勇士隊的邀請。
吉辛斯上季為塘鵝隊出賽 48 場,平均每場可得25.1分、12.8藍板及5.3助攻,並獲選為明星賽成員。
值得注意的是,上季勇士隊已有四名球員入選明星賽,包括居里、杜蘭特、格林、湯臣。
《紐時》體育記者 Marc Stein 指出,上次一隊球員包攬五名明星隊成員,已是 1975年的波士頓塞爾特人。
吉辛斯加盟勇士消息傳出後,不少NBA球員都在 Twitter 表示驚訝。
網隊林書豪表示「瘋狂」;Quincy Pondexter 指明星賽應改制,變為「勇士隊對西岸其他明星球員」;Enes Kanter 則笑言,如果之後出現勇士隊簽下 Thanos(復仇者聯盟3的奸角),他將不會驚訝。
另外 Reddit 等論壇上,亦有不少球迷對消息表示驚訝,直斥NBA不再好看,甚至慨嘆「NBA終於來到大結局了」,指今屆賽事已無懸念,在開季之前已經休季了。

打上太陽都唔死?《龍珠超》劇場版敵人係布羅利!

《龍珠超》劇場版正式定名為《龍珠超: 布羅利》。布羅利喺唔止一套龍珠劇場版登場,最後一次出現係比悟空、悟飯、悟天用龜波氣功射到上太陽。點知今次竟然可以再次登場,而且比以往都要強好多。唔通真係太陽都殺唔到佢?鳥山明解釋之前只算係劇場版角色,並唔係龍珠主線劇情。今次布羅利將會正式加入主線人物,所以故事係連接龍珠超,同舊劇場版冇關係。

官方透露今次呢個布羅利將會同以前果個唔一樣,故事會涉及撒亞人起源及菲利。鳥山明就話佢知道布羅利無論喺日本或國外都依然好受歡迎,所以決定新劇場版比佢再次登場。佢又話有重看舊劇場版布羅利,覺得今次可以重新編排部分故事及設定,將佢加入《龍珠超》世界將會好有趣。
拿督大大个签名好有意思
lhy92725 發表於 2018-7-13 10:14 AM
我想要d得意既簽名圖...可惜搵唔到
Double Z拿督 預告出了

fnM9G7AIR
BeiDouChef 發表於 2018-7-20 04:48 PM
我以為你講緊高達ZZ
50374# BeiDouChef
突然想起這個瘋子...

zzleezz 發表於 2018-3-15 07:17 PM
我4個月前曾經預測會係佢
好熱
http://www.tvboxnow.com/images/smilies/default/onion07.gif" border="0">http://www.tvboxnow. ...
BeiDouChef 發表於 2018-8-14 06:41 PM
今天的煙霧好臭...
新一季的NBA後日要開始了,大廚有遊戲玩嗎?
勇士讓13.5分- 我食
O/U 219.5分- 下盤