返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
- Z' d2 n# Q0 s$ L
4 U- d% p% p9 {% I5 W# ytvb now,tvbnow,bttvb未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
  w3 o( k& x& \5 P% DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
* U# Q" n& V9 `) B7 i9 p9 L

7 g) P, n  L4 \! D* z* v公仔箱論壇雪姐而家死埋,重感動呀
) D0 A* N. A4 @! ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb# h. B5 @' `: w9 R$ |
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
1 [1 S" N$ k6 k; K; ]公仔箱論壇《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ h2 L( G+ l% p% h% t
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
( D( Z3 G& Z1 J2 k" m+ }tycn3320好有見地.www3.tvboxnow.com: E; ~+ z1 c0 K$ s3 p5 G' A
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?tvb now,tvbnow,bttvb% [3 F2 H, ?( o1 X3 ]
0 k2 Q7 c9 J& Q; v6 o6 ?* W% o
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
, X, S. d0 N$ B
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
! T5 p1 U1 x, u$ G1 Z3 [5 w' Q重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
# W8 i% i8 m: X* p. L

& D9 `$ B/ E* U/ G) K公仔箱論壇如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
* V5 v: ^/ _! h7 h/ E大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
6 b( t  _0 n3 Y) P9 w

# V# M  S# u0 n: |: b; R# vwww3.tvboxnow.com哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!www3.tvboxnow.com& H, f3 M" q6 {3 `
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
, W5 b1 D8 L0 _3 q+ N/ jtvb now,tvbnow,bttvb個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
2 T- G" _8 B  |4 S6 @8 kwww3.tvboxnow.commolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
' z" ]  I3 v6 {- w1 L3 F; M

; ?: X, U5 g, u' g! q$ X2 r; G0 k$ Awww3.tvboxnow.com哈哈,鐵達尼號,形容得好好。www3.tvboxnow.com% P; b; T$ `* l7 E6 A. u

! n. o: F. |6 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............公仔箱論壇4 `% i* S  B4 H9 d

6 _, m$ n5 E9 U! UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* L4 ?. N! T8 f! h7 ^# o
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
2 Y; o; D. i4 ^) lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 \- G& s: K: ^! {8 ?. |續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
+ C# j7 c9 r) q- o! ?公仔箱論壇) i7 {* S: z9 y! y, a6 d
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
) `2 g& \1 R9 b7 T& ntvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
* w" K  {" G' f6 Y% J/ FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5 I) y' A! Y, U# K+ ^: owww3.tvboxnow.com不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
( e7 W- t8 P! p! r$ e1 s4 c/ tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
! _) g$ J4 \! |, K$ K( [& K$ kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: Q% }- o0 Q7 g0 {! l公仔箱論壇  {' X2 S* Q, K  u! T
但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
$ ~6 w4 g% |) M! q3 E9 F. W5 l6 Otvb now,tvbnow,bttvb後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
% F8 f8 Z+ B( c/ ^tvb now,tvbnow,bttvb個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...公仔箱論壇; [0 L  f0 N: D+ C- n7 @
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
0 W& e1 u9 A) G. B- S+ U) i$ ]公仔箱論壇無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...www3.tvboxnow.com* h8 `9 g. o0 `; K3 P' U. I$ a
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
5 ~& G4 I, y0 q- H( V, s3 R3 P' g# J+ t- S
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。