返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
) b  }2 `/ b6 q' G4 d公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 g) q# F6 e( K1 l* p% z& p4 f
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
6 Q1 R; f  Q3 j% utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
+ J+ v5 M& N( ~+ _: E公仔箱論壇公仔箱論壇, o( `, G( V: |3 Y
雪姐而家死埋,重感動呀
www3.tvboxnow.com1 E, Y3 X$ _' @1 ]; ]2 N7 c8 s7 D

$ J* g+ i% O, i! a5 a, `# s, |2 P$ Btvb now,tvbnow,bttvb感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
5 d: [; ~' n. T《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...# F7 Q1 K* K3 w- x: Y
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
9 `( c8 _/ a1 x0 |5 ?$ |# A, x5 c公仔箱論壇tycn3320好有見地.$ p! ^( [) q0 m3 F0 d$ g+ y
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
) }$ Z+ [, m4 U7 k: MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

/ `- Q9 u1 R$ O) }) |; ^7 i7 x' g8 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
- ?2 r! e" y3 d1 o7 C2 rwww3.tvboxnow.com
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。www3.tvboxnow.com$ U2 s; A) o  z
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
# F2 w( V) k( L# L- S, [' ~; K

( U$ \' N7 h+ g: E% \! nwww3.tvboxnow.com如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.公仔箱論壇6 n/ L# [5 i& |+ F0 @$ }
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
! f# s6 A  _0 m0 Z" I. l

+ _/ T3 {9 g% A& T7 S* W: _4 c哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!公仔箱論壇3 I4 o; c- n! ^9 ]3 e, {2 p
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD( R0 t! k+ F/ \' L0 K
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
+ Y* @& T% e3 v' O1 x: ?molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
1 ?% D: @. U1 [9 c公仔箱論壇公仔箱論壇" V' m" E3 G! q+ ]8 S4 N0 Z3 R
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
% u; K- x. B. y" P  M3 p& \' F
tvb now,tvbnow,bttvb( i4 L; k7 g8 I* C+ H
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
4 {% l6 V; X. a5 v; T! Wwww3.tvboxnow.com

- l; T3 }  C' a- U6 H% C
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
: B: Q* V2 f/ Z% E9 H+ m! P) eluckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
$ s( y) V8 N4 J) f( q) L6 gtvb now,tvbnow,bttvb
! P( F4 l% s! w; l' z續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
) w% j; c- L3 \* _公仔箱論壇公仔箱論壇& z7 n+ [% P3 y2 P# ~
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
2 O: x# O; K! P/ g9 y" t# p大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
0 c% @! S+ w% g' y- ]: \7 a6 _ 公仔箱論壇8 X+ m4 v% {- P3 l! D- H
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
1 l& O* x6 P8 j+ p唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
8 a6 E* z% l0 C+ M6 W
4 Y2 W* O( S' o4 htvb now,tvbnow,bttvb  X+ j& Z* Y; J% `5 b- N3 f$ N
但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
1 f% T7 b! x) ^" s' j- R$ D8 ]後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
# Y4 P% o. C* \7 n& r; L8 J個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...www3.tvboxnow.com/ r( M# A5 }- S/ k1 l( p  O! I
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( o6 p9 i3 E6 |6 S! k
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
9 o" m1 @1 p, Ehjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
0 Y) q+ E5 q4 L+ M/ g

1 p' N  n) B7 `如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。