返回列表 回復 發帖
86# netnet882 佛祖好靚呀!是不是在你講晌紅磡嘅佛殿呢?
Netnet882紅磡象神殿我有少少印象,上個月我幫朋友去順豐速遞攞淘寶啲貨,旁邊好似係象神殿,但落咗閘我唔夠膽入去喔,是私人嗎?
早晨呀~ NETNET882, 昨天我5點幾去到,入左去睇呀~ 入面好光猛..仲浴左佛,好開心,後來想走,有位工作人員叫我留一留,因為那位主持人會幫我地加持,加持後仲比左張卡我,佢話保平安的... ^^ 好開心呀~~~www3.tvboxnow.com  [, U! P# q5 Q* ^! v0 n% g  B$ M

, a" A& K$ ?/ d公仔箱論壇不過個陣好多人,甘大地方...................企都無位企~~我想我一有時間會去上香的!
本帖最後由 meow7027 於 2014-4-15 10:59 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 a+ s8 @) U# B3 Z0 H2 @

" d; k- b0 b, U* b今天食 LUNCH 去上了香, 入面感覺都良好呀~又好光猛。。。。 D 人都幾NICE
/ b0 N+ n( Y/ F) b$ \  ]我3點幾去無咩人。。。。仲坐左一陣添
請問要自己帶香拜神嗎?殿內有無得賣香呢?我都想去拜下
0 X$ C3 s$ b2 ~' S# j7 T* J' _  Hwww3.tvboxnow.com
5 f8 `, B" [# I4 u2 ^www3.tvboxnow.com早晨呀~~ 今日返1030.... 要早起身. t$ v4 X: o" e+ E& t$ I7 _! \

4 M4 D# d8 z2 G8 @3 j5 mtvb now,tvbnow,bttvb
& r+ ~2 G0 J, s0 ~; p, }唔洗買香去GA,佛堂入面有提供喇! 去喇去喇!入面好莊嚴的, 又光猛... 感覺良好。。
) e, Q5 `3 f# V6 m9 U6 h' Z  D) rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( j: j- N% o( d' c8 D7 d0 C% d9 otvb now,tvbnow,bttvb今日LUNCH 如果出到去,我應該再去上香 ^^公仔箱論壇! B8 ^. k( S. k  v8 K& t- w
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 T% I3 e5 I: a/ S8 {/ g& o

' W6 N" a& V" D1 dtvb now,tvbnow,bttvb* W; L3 ]5 ]. O/ J. N

, }, K! ~) [$ z 95# 異味
本帖最後由 yellowma7 於 2014-4-16 11:34 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb& `7 S4 T+ _$ H2 C) V9 z

4 |" H0 p! D7 G+ G( U" F1 btvb now,tvbnow,bttvbHi ,早晨啦大家呢 幾日公司好忙,都冇时间同大家吹水,
- F, f  B5 m" J5 T0 M5 ]tvb now,tvbnow,bttvb好在我睇反之前,講既事唔係就 miss 左好多野啦,tvb now,tvbnow,bttvb3 w% `/ j1 R! [1 z6 {
我想問下你地講話有得浴佛既地方,其实我都係神婆一名,
2 _( M5 |) a, q' etvb now,tvbnow,bttvb我想問清楚係殿定佛堂,如果有事想問得唔得架,定係只可上香參拜呢?同有冇得求签架,可以講解下吗?我都想去呀?其实位置係邊到呀?
yellowma7 : 係紅磡呀~鶴園街2G恒豐工業大廈二期地下...: w' F+ y6 p0 G& L5 l3 S3 C- b2 _

6 y1 y. S) v" w- g: F8 G) @殿定佛堂?? 我唔識分呀... 不過個名叫 "象神金殿"0 P1 [) ?! ]- Z. V1 C
www3.tvboxnow.com" y" S  P& I; G9 W
我去2次都是上香咋... 有冇得求签?? 我真係唔知WOR...... 我LUNCH 會去上香.. 我了解一下先..
如果我朋友鬼上身,我會唔知點算 給鬼上身那個的態度和眼神簡直是另一個人一樣~
99# olivesu 我見過我朋友俾鬼上身,變咗另一個人咁,又唔知佢叫乜講乜嘢話,嚇c我,我之後問返佢佢完全唔知發生乜事
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得
99# olivesu TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ x7 ^, H$ B8 \& E6 Z# r1 e
@@ 甘得人驚?? 我都唔知點算呀?? 有無人解答到呀>>>
98# meow7027 我夜晚8:45左右去到象神金殿,但熄晒燈,有成三丶四十人坐晌地下道,有個師傅坐晌佛祖前打坐,但感覺好寧靜,唔想騷擾佢哋所以晌門口睇咗一陣無入到去,因為門口有牌寫住收九點,下次我早D去裝香先得 ...www3.tvboxnow.com8 e1 _' [, O- Q3 w) N
異味 發表於 2014-4-17 12:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! X0 Q9 c! x" S3 J5 E. t4 y8 j

" L/ O, |8 T9 p& W/ _- ?2 Y! ^# w6 T我8點幾未收工~ 日日收10點幾11點呀~~~
5 C% y" i3 I' ~! G* p! q' \2 D+ O& D# r- l
我多數中午時間去的... tvb now,tvbnow,bttvb! A; `  J# F' g# M; ]4 s

; q" f" X# R! ^/ ~' a2...D 人坐係度做咩?? 甘得意????
HI 好耐冇黎 話題講緊咩
象神金殿我間中都有入去拜下神 裡面都幾多神像 金光閃閃都幾莊嚴架 .