返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 公仔箱論壇, C; g; L1 J8 u0 j& Z5 z4 h
www3.tvboxnow.com6 S3 z5 G( m4 t5 K
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...公仔箱論壇3 `, s/ \0 Z+ Z: h3 {0 a# v( v7 c
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
8 W) s! u) \# `6 p, B( Atvb now,tvbnow,bttvb
3 z" w5 x- |; r9 \6 a6 R; Y! E9 Ptvb now,tvbnow,bttvb喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ~5 \7 ]* q- P/ V( |

8 X' d  r/ P' l* Z  bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,2 Z' V* h4 o) Y( A. r+ c
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ?. s0 I( h9 x
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
  J0 v0 ~3 T$ `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
& s5 L; P# p: W: s0 zwww3.tvboxnow.com
8 @0 _, z8 F( [tvb now,tvbnow,bttvb係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...5 x( ]# W! C' i! @6 m1 y' K: T
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb# i/ J& s( B! t! h' ~  A
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb) |9 C$ a) }- h0 Q$ Y- _* M# j
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
% v$ {* f0 H, F5 q你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ Q' m4 B3 l% \7 I- v$ S* g
. n0 w2 B) Q- l& \4 s5 b5 j
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。; U0 ^: \& C6 A, [; E
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
* k! Y$ J' X* swww3.tvboxnow.comxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
( N! _5 m! U4 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
tvb now,tvbnow,bttvb2 e8 z/ ^- U# V# |
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb( i( Z" \( ^% {: x

2 P4 W; n5 b( o' \# _9 x- Y3 u6 awww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
www3.tvboxnow.com/ d8 X: a/ F5 g9 m' ]& s; W8 z! Y
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,tvb now,tvbnow,bttvb& ~, \# p4 @2 ~: L7 R( Q9 w
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,公仔箱論壇: {' V& ]' L" Q& ?) N0 c; y# F! ^
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
" F4 V! q% F. rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,
& Q) C0 T2 Y9 L# z; l9 F2 e1 r2 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
/ u0 a/ o+ X: @& [) mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
/ e3 X' z- r5 c2 e( R8 X" Q( `6 E
1 {1 P6 w& m- Z5 D3 s. V" M8 [3 H+ B警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
& d1 f5 w7 X. {& P" H& C) b! Ktvb now,tvbnow,bttvb由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
: i  ?, y3 S$ \3 t; a9 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,tvb now,tvbnow,bttvb! G2 v7 U, x+ J, S1 c7 k
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
' ^4 P+ F8 t& P" j2 b: w6 C# i" [公仔箱論壇公仔箱論壇* L4 [0 P; h, `
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
: |) e8 Z2 o+ M5 R/ q- Otvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
" }" }4 u1 G! v! C  Pwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com, j7 U( Z, c2 W" K0 J9 k
佘詩曼
: z. k# D1 Y1 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)  X4 A0 G1 E1 ^1 k$ P( z* M# i. O) ~- q
公仔箱論壇9 c! x3 k7 o0 h5 A8 m; ?. ?" w/ [
真係邊度似呀?....
0 y: f& w- ]0 Q: B6 K% p. }( a原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,www3.tvboxnow.com& J! O8 {$ `5 c. V7 \7 W8 D
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。tvb now,tvbnow,bttvb, x! y( s7 J6 I4 A. s/ ^# K% d% e
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,公仔箱論壇1 P# e2 x4 t0 b% _# V; X" W9 P( g
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?公仔箱論壇$ o  D! a$ {1 Z: ?. h+ R! {5 z4 N
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B/ Y# A+ ~0 {$ f( d' M
www3.tvboxnow.com7 T2 j7 y6 I/ e4 s: `/ h2 T5 E
好!
6 h4 C  V- j" K0 Z: L第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。www3.tvboxnow.com9 A$ \+ ?5 [% P; `
. i% R( c/ S7 v# s7 G" ?leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇: y* W4 j5 p  C

) v4 ?3 L) x+ i0 {www3.tvboxnow.com話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
1 h+ z: A+ R& k: D: u6 o( r你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
& q- J0 i  V6 a& P' ]) lwww3.tvboxnow.com2927306
* m6 K4 W, @3 r) V3 Q今日睇 ...公仔箱論壇! J( ?- U' A2 L' s8 C8 |! G8 {
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
$ V( X4 h+ j5 S! @
www3.tvboxnow.com0 L# K. H# S" H+ A
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
2 b# }( }% ^6 n* \% Z% ?tvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
, v$ k, r) c- m! X' J  ctvb now,tvbnow,bttvb2927306
$ U+ C9 T$ C3 u+ }1 f公仔箱論壇今日睇 ...
0 b$ S5 O. T) L$ {& ?) H* Vwww3.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* @3 D; z9 m6 P) _* Y: n% R% F
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 1 k( g6 j' ~0 X: s/ ?" |

# v; @7 `+ ?) r4 p' Q1 O! F% Owww3.tvboxnow.com
/ d8 X( U. i" d+ p$ J3 @www3.tvboxnow.com
  P' b8 T8 }. `% \7 [- R; X即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
1 N. U, ~% W) j& C0 Wwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 Y3 O( v0 o4 z  y
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
; ]/ z# }6 Y' ?+ Q& H公仔箱論壇
! L( Q: e2 |6 X4 [7 J( H* i
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,$ m: T" d( |$ U$ D
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,公仔箱論壇- N8 h5 I" {: H: T
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
( G- F; r# p# F$ |5 n  N戲中如果林峯都 ...公仔箱論壇& A( `: ?4 i* E2 h' E1 l
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 S0 y4 _# k. Y1 B, W; \
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing