返回列表 回復 發帖
4 G1 N2 Q# l9 M4 j
' z- {4 Y' z: L
係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
! M' F( i6 a2 u. L6 \大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
- R2 z4 D: L/ \哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
5 D2 {- L2 z2 e3 f2 b! A7 R
公仔箱論壇  ]" ]; D  o+ B
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...www3.tvboxnow.com# v0 \0 A  w: b8 S2 {3 B! Z
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
7 m4 M! w% F' A( E2 y8 x$ |- V
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。www3.tvboxnow.com- U! h: @3 {4 r2 T

9 A0 f8 _( m, U相反前者民初背境已經有少少趕客.......
$ |# w  ?, @3 E0 ?' Q* lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
9 O& s+ M0 i6 X2 r2 O公仔箱論壇公仔箱論壇, g" g+ p& |+ q' d3 a1 h/ N" F
tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
$ r: O* K& x& B+ k9 J1 j8 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。忠奸人反而可成為今年的重頭劇。( R1 c- n+ _' G2 u$ v
tvb now,tvbnow,bttvb/ b6 e5 B8 a; [4 j9 Z3 M1 d
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。公仔箱論壇5 {# Y1 ]* _* R4 x2 ^' S: v6 |7 `/ a& N
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
" T+ O7 i/ Y1 \1 ~7 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。...
( ?" _) Z/ g" A+ s" r公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
. U3 G+ i- A1 C; E5 c( }1 n公仔箱論壇睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
+ j  t  O$ }! G; ^3 b+ t大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
" w/ @4 e; ]* l& b& ?6 W- Z) TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, [: o* D! @* u3 C1 E! n
細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
) [* k1 v( m/ c' L  ^, Ttvb now,tvbnow,bttvb 公仔箱論壇$ }: O' D& w  ]
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
+ c/ x. g* `  ?tvb now,tvbnow,bttvb / a" y  K* H9 Z4 J7 w" f
但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
www3.tvboxnow.com4 ~/ f& j+ w- k' O6 L! C

. M+ J- d5 p$ V3 H9 C! t公仔箱論壇樣搞笑多啲
2 H% Q) \, i6 L/ Y7 r4 T* U3 ywww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
2 n1 g7 {% l; _- R! }4 b笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。公仔箱論壇& e6 C1 u. U/ W7 k  U; v* a  Q
第13集最後一幕
6 [0 ~6 o& T' J9 s6 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... tvb now,tvbnow,bttvb. w6 A- |1 l% o% n& f; h& k  D
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
8 {( O; J0 A0 H* S- ~4 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
公仔箱論壇. K: B& g/ q$ x

' v  q% A2 P+ R2 stvb now,tvbnow,bttvb我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
, O* `+ g7 k. n4 q, ~公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
& V0 {, _& X9 u, Y7 ^
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& l4 \# A, A/ p; a5 \) `% e* I
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
) J9 F2 @+ C1 y

0 j1 F- A9 u" C/ m! e& |$ F& f$ ?我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
( s( r) s: T& Y3 U9 h$ H! P公仔箱論壇
( S0 S! `) w  E( |tvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...www3.tvboxnow.com6 a4 N  G* f0 W& M8 x0 H) h
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
公仔箱論壇, C$ I" H: ]/ i4 U3 Z
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?
+ U) g5 W! n" J" m4 |% ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; V2 A4 t4 J8 `3 o! N/ d7 U% Z
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! z7 l8 f  `* f% u  R1 M
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
' S* F: {5 A) t; A啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
7 P) T# b8 Q# d8 S: P0 f# Utvb now,tvbnow,bttvb# r* S6 L  j8 g7 p: c& s! c
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
4 q: R% ^2 ^. `' p0 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 g+ ~6 B) v" W: ^
我都係咁話。
* ?8 D9 ~+ Y1 @: f8 K- c$ mtvb now,tvbnow,bttvb
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...tvb now,tvbnow,bttvb8 s& o7 V+ W: e
金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
1 v* O! r1 ~7 \7 g公仔箱論壇即係變咗警校教材呀?
( Y4 Q1 F9 n% k或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,1 E6 u+ U' h, v  d1 n$ g5 e4 B
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
# _- ~/ P! X' Z  ~! Y! ^tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb# {( E* `* _) t' F3 r
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!tvb now,tvbnow,bttvb& f8 L8 d0 ~% J* A
我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!" TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 {) }( c% Z+ H( x8 Z* }8 q
大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
www3.tvboxnow.com) s9 {; v' l' o7 m
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...
  ?$ g4 j& T  p, X公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
公仔箱論壇0 N5 Z- \/ X: b- M1 S
唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。
: l( Y& f4 N  u2 ^9 ]8 e公仔箱論壇唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
0 R: x' N7 a/ [0 B+ S

/ i0 v) N- L1 |公仔箱論壇我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
$ t2 M$ q: A. \5 B) utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
0 ^: J8 S& @' h! z& j
, N4 J" N  d8 X0 |( T

- S3 k  X6 h- J* T. z' T, _. ?) \tvb now,tvbnow,bttvb係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。
3 M4 X/ X  K# A. ^; |2 b* stvb now,tvbnow,bttvb話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。