返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
' V8 ~3 s7 M. g" ptvb now,tvbnow,bttvb一見TVB出品先知唔關事tvb now,tvbnow,bttvb, i' Y2 x: e1 \6 x0 |
睇左幾集都幾好: k8 Y& G( v1 }, [" l: Z
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: Q% C0 A2 N" c
tvb now,tvbnow,bttvb% }5 N4 w* Z3 {: F5 Y4 {* d
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: M- e/ K0 w7 c6 K( Z" }$ A0 w
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
公仔箱論壇$ v; o. G# ~" S; A! t6 N) c
: g: P- d0 H& Y+ n% X0 N# T
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒# \+ z! M% |! L2 d
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
: A% _2 V" j3 @  j  l  E" X4 `2 P0 f3 U5 v+ s- N% `
當然, 此劇演員也發揮出色
5 c8 s/ J. R+ L" R  ]! y- {公仔箱論壇三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
0 T1 i- s8 P% S4 ~  V5 C+ x公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
1 ]+ d( L0 C, @1 m) r; v( ?
  L, i- h; H$ {* }3 ~  @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
) G$ Q  [# O% j7 ]3 Dtvb now,tvbnow,bttvbKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ _9 K1 `& M4 Q
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  c- E" G7 d2 [
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 l$ V  z0 [2 y/ ^6 @
. w8 \2 x& {/ H6 d$ \- s
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!  _8 R( l, o, D5 B

' Y2 M% z$ M" @4 V0 Nwww3.tvboxnow.comtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
. f4 ]$ e& g. {www3.tvboxnow.comKobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
  h. d8 x2 `9 }/ B; K4 t- ^9 ?" ~tvb now,tvbnow,bttvb他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
. U& l. m  G7 V& y5 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, U( W# `# y+ n. k! Q, L7 f
. \9 u. r2 V* Y  t. l
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
0 Z4 G: p+ M4 x) wwww3.tvboxnow.com2945865
1 D, `) |" }* t3 y! b5 `我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 _/ D3 ~* B7 |0 r" c* m1 J* ~
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇5 x1 {: j9 T+ U
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
2 a6 h9 P) b/ v+ [/ d  ltvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
  i( ^3 O3 y0 E5 v
7 B8 t- K: t0 V( [% Z8 I% i嘩.. 你揾到佢咁多資料
公仔箱論壇. H9 a2 s5 ^- Y1 \  A2 ~3 I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# q6 K* p* C% \
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾# s4 y9 I3 s& G2 o2 o! u
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...; t6 T; y8 U  p' E
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 x3 ~4 |! M/ o  k. Z

1 @& ?8 G2 \% d  O) V) s) Qtvb now,tvbnow,bttvb第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇- v4 u" m# x" y
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! + B4 k; g( `1 N) i  Q
tvb now,tvbnow,bttvb5 s; a" T. }4 v! F
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... - S/ N+ L6 @9 G0 Y# x
www3.tvboxnow.com, O  K: \* r- `( Q
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
( O4 o/ g' X# [7 E+ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
  I7 X' m3 [$ n* GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ S9 h: B7 C# w: M/ Q2 Ltvb now,tvbnow,bttvb可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  5 B# \' |2 p% O( P6 G' \: A2 U

! [( `1 [: g( ]: S9 a& qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集後不知所謂!!! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' o2 E0 }; O8 ?7 F
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
; W" R& C" X- x. r! d3 j

7 j4 ?  C/ o/ Y: [: L& {www3.tvboxnow.com差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
" j! p+ _' R) j+ v# O$ ]tvb now,tvbnow,bttvb; y6 M* w% R* Y, C* _4 S. `+ x
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
, I3 r- B) p: zwww3.tvboxnow.com
( u  ?2 C4 @# X* t- H其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
; {3 v7 _7 O) Z0 J7 Q8 a公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb3 ?! W! F( k4 s& ^5 w
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。公仔箱論壇: p$ L$ n5 B' T" A1 r+ \! y

8 I2 Y8 ?+ p. M  I0 m2 H# w  x8 Z, @其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
! m' ?* Q3 ^7 I" g7 Y# s% S
* P* a4 T! r' wwww3.tvboxnow.com《再戰明天 ...
1 P- Q) N9 u: Cleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
7 i0 Q' h- o" D* ^  Z, w8 y- R6 n1 J0 O: z. [) a! k- T+ X
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添