返回列表 回復 發帖
$ H4 {( t5 d. @2 g. {$ r# H

6 L9 ^$ _) Z9 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb3 n% Q/ Z: d8 y2 Z8 k+ q% e
戲中人物受傷到復完實在太快太誇張了,驚人的回復速度相當嚇人,仿如打不死的,卓SIR鎗傷,爆SEED面部被畫花,其後被打,捉撻沙時受的鎗傷,毒品交易時試毒嚴重差點死去,直接的真正交易時更背部中鎗被挾持,救回 ...
7 B5 X$ Y& h6 D' F- L金田Sam 發表於 2014-9-16 01:51 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 _7 ?' ?: A0 ~1 P* {- H
金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....www3.tvboxnow.com* p- p7 d; p$ s
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. }) h/ i( _* c' O, U- y. _$ Q

5 m7 g% z5 S3 ]6 F0 {# }www3.tvboxnow.com叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
+ C5 G9 N' d, {. |0 n/ n! z大文細佬 發表於 2014-9-18 03:03 AM
; x* S+ t8 V0 K9 B* v, h3 {1 V9 c2 Y公仔箱論壇係喎,Stephen哥順口又有意思。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( M$ ?: z5 a- `7 w- }8 G
www3.tvboxnow.com( \/ W! |& \) [, M' b
$ I4 x8 P- a# F& S0 F7 o. P
tvb now,tvbnow,bttvb7 R$ w" ^* Z7 K
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
6 O* K; m/ B. A/ s; F( Z% h2 }大文細佬 發表於 2014-9-18 03:00 AM
( L0 R$ s% |5 K% n) Q( k. b: c6 z
係呀,佢係羅剎教主火雲邪神呀。2 h8 _7 G8 Q  l) i; a8 X
另外,聽講釘姐都有跟另一位女主角"玉兒"學嘢。公仔箱論壇4 q$ D) {9 i( w! W. u
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 02:56 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb# c8 }# G) m- Q5 J8 H  a* ^

9 o) r! \) k5 ?4 y1 ~/ I6 ]9 `www3.tvboxnow.com
3 X9 R1 g3 H$ A$ p! Q7 V5 s; i" |% N) B
呢對我個人意見無咩問題,畢竟三哥戲中是孤家寡人,而且江美人也是個美人,那個少少露牙肉的笑容非常好看,年紀是稍大了一點,但正正因為這樣,難得的是還個像38歲左右的美人啊,比實際年紀看起來年輕一 ...
( x- v( ]1 E2 P) x0 o+ `  {! s& ]7 O金田Sam 發表於 2014-9-18 11:01 PM
% i2 l% {3 y" x; L9 y公仔箱論壇多謝Sam評盡分析。
# r- |6 x4 j2 [  {好多points由於你講得幾仔細,所以我唔補充太多。tvb now,tvbnow,bttvb/ m5 T5 E8 h: K. H$ n
不過,你唔buy敏之啲感情戲,根據劇情發展我都有啲認同嘅。睇咗咁耐我都唔太投入佢同葉sir同Kobe段三角愛情線。希望而家Kobe岀事可以帶出一啲机會啦。www3.tvboxnow.com/ J3 _$ F5 p7 V/ u' g% S9 ?
江美儀係咪已經4張幾嘢?我成日以為佢大過陳煒架。
成條支線cut走會好睇好多, 日劇唔會為加感情線而加, 夾硬拖長部劇, 韓劇港劇就會' Z4 H, x: e: u8 z0 a. K- e
shehboy 發表於 2014-9-19 03:42 PM
公仔箱論壇% S: V5 W8 {2 g- M
係呀shehboy非常對,我對日劇嘅偏愛,就係偵探就偵探,親子就親子,警匪就警匪,校園就校園.....,而唔會係唔係都夾硬加啲冇必要嘅感情戲,所以節奏明快,越睇越投入............
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B; S+ H2 Z( ~1 t" S2 m
0 y, k8 U$ N3 Y, l
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?www3.tvboxnow.com5 o! Q" U: c; s# R0 }, \. m! H  s0 a& W
. o0 u  H# p& y0 W! {2 i
笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...
$ _2 N, G& }; L; }' W& Nwww3.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
  c& r7 J, T0 ]! D# s6 i% z1 |! Htvb now,tvbnow,bttvb襯係襯嘅,但唔知點解真係唔投入佢哋兩個嘅感情世界添.......
$ v. Y# {4 z1 f7 y, p公仔箱論壇可能我仲記住美儀喺《名媛望族》個三太look呀。
& e3 L  H( Y  a' ]# vwww3.tvboxnow.com
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-20 03:14 PM 編輯 www3.tvboxnow.com, B! i1 t4 j2 U

9 n5 _: v) W7 h; \# q6 \www3.tvboxnow.com
- C* |, |, B, P9 w  e7 S2 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  K% f. X4 e% q/ O+ E6 v4 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好 ...
. I+ T) H" D- V7 Q8 `公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-20 01:33 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ E- |/ _! B8 o' ^0 q/ u& T7 C
細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......
9 E$ G5 t, ~1 Ywww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com. X8 l- E1 m$ S( V& R8 s% _
tvb now,tvbnow,bttvb# @- ~7 c/ C0 O% d$ ]
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》係舊年無記劇集中我睇睇吓睇到放棄嘅一套劇,到而家都唔想睇大結局。
' f8 R' E, g# u; ?2 w1 C  X0 Wtvb now,tvbnow,bttvb套劇某啲演員太扮嘢(不過唔關馬明、美儀事),另外唔知點解連劇情整體我都冇哩興趣,嗰段時間我開始睇番多啲日韓劇,睇完幾套同航空有關嘅日劇韓劇之後,就更加無mood番睇《沖上雲霄II》嘞。係咪好怪呢?
公仔箱論壇& q6 G" h3 H' _6 z# g

1 e4 x7 E3 n8 d0 u7 Y- E8 c公仔箱論壇同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸 ...公仔箱論壇$ h( G3 B" L# {6 ~0 t' K
大文細佬 發表於 2014-9-21 02:37 AM
# T" x8 Y- R* y1.
! i/ a% K* e, v/ QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《來自星星的你》係好例外我喜歡嘅韓劇,不過全劇最唔like嘅就係"都manager",頌依當然OK啦。
) N' k: ^5 E7 I3 d+ T. |1 e) p4 [公仔箱論壇2.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! @1 G2 z, }/ e7 \: k% t2 O& A" e
其實我覺得有時係成本效益有關。無記開嗰啲30集嘅劇,如果唔加插3幾條感情線落去,往往撐唔足集數,結果可能就係而家我哋所見嘅效果。
《使徒行者》已經進入最後兩週風雲變色的高潮,該劇播放到現在...口碑一直不俗,算是有所交代。tvb now,tvbnow,bttvb- b" Z4 W1 R5 H. V6 v
該劇之所以受到注目,主要因為是林峰離巢前的最後一部、亦是佘詩曼回巢後拍攝的第一部作品,廣受關注亦屬正常。公仔箱論壇& u- M* {7 {! N4 v0 l$ v
尤其 ...
, Z  ^3 q2 J. p% Q4 [/ r% z/ `4 m公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-9-23 11:06 AM
% Q% X& Z/ t# r/ F+ Rtvb now,tvbnow,bttvbBenz再攞男配角,咁就「冧庒」囉,預祝佢先。
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: j1 E1 {6 x' `  `) M  S* F
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
1 u! f. h  ], _5 J公仔箱論壇「宋生」可能係英文發音呢,哈哈......
公仔箱論壇% s$ C( ^, O4 |, l" {

2 j( S. p( @! A) A# O5 Y9 n播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.tvb now,tvbnow,bttvb! j# g0 m, ?% ^+ E/ |
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:45 AM
tvb now,tvbnow,bttvb  C0 P8 G9 ^$ c) X* n+ b( Z
死啦Eva係乜?我太蠢了.......
  H& v2 j1 m* _' c公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Q1 y7 d4 J+ A7 W8 B) ~
係呀,本劇可以計收視率,前排《點金聖手》我都係計收聽率咋....
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎 ...
- o6 j8 o+ t! @! b/ h4 q  r公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-24 01:23 AM
tvb now,tvbnow,bttvb. x; |6 a6 g' i/ ?/ {# [. U7 K
啱!
  V$ s. \0 Q  J如果Kobe個角色如釘姐咁要有攪笑部份嘅話,咁森美做Kobe就合適啲。- h$ ^* s  f/ x8 R! z3 w( _" W
但正經做情深臥底始終我buy沈生多啲囉............
* J# c$ C/ G9 Q2 F% r: f  |% f# x4 X
演員一旦定形後,所被觀眾接受的感覺會固定了,像許紹雄和森美這類搞笑的形像深入民心了,也像很多年前經常拍笑片的譚詠麟Alan一樣,突然拍認真戲飾演一個殺手時,多麼的搞笑呢? Kobe角色由森美演出相信要做到許紹 ...
3 O5 \+ y' u/ y金田Sam 發表於 2014-9-24 09:40 AM
: t- \5 p3 M3 ]* b! [' R好詳盡舉倒啊。
. d# s8 w* D- g$ f: ^+ x6 jwww3.tvboxnow.com$ `8 W" L4 V6 A+ r
森美我唔敢話演技演唔到Kobe,但正如Sam你話定形嘅問題,森美拍嗰啲電影角色,好多真係"揮之而不去"架.......
第22集
; @' T/ a5 t2 E0 Q) s6 `2 J  T1 B3 K公仔箱論壇Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
% K5 V: F- @& c* `6 U& Y* a; V公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 公仔箱論壇/ c  p$ r. {# ^0 T
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
# g/ l$ _' F, Y7 A4 ]
啱啱DL睇完,係幾怪。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: Y- L* y( m3 x- D0 |7 h5 F+ N. g) ~
Pedestrian_A你真係一個好好嘅旁觀者。
1 J3 X7 s; @. G7 W
) u, P- w; I0 w3 ~+ jtvb now,tvbnow,bttvb劉江老師。我知道...www3.tvboxnow.com" n" ]  T& W" G& i$ N0 v& |4 X

' H0 z% M' N3 v& p$ \tvb now,tvbnow,bttvb我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
; b& [4 x( ~+ N2 gwww3.tvboxnow.com我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
' k6 W6 N% c5 Q+ n( g) xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、李自成(雪山飛狐)、成崑(倚天屠龍記)、曾國藩(太平天國)、岳飛(決戰皇城)、鐵木真(1994射鵰英雄傳)...     TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 [& p4 q1 I. X. O
我知道你近年演過《大唐雙龍傳》的李淵、《畢打自己人》的陸雲廷、《拳王》的任國龍、《寒山潛龍》的鳳南天...
- U1 D$ ^( o- m) ?" g公仔箱論壇我知道《賭神》高進細佬高義、《賭神2》龍五都係由你聲演嘅...
& H# h5 V( H$ \4 S% A4 }4 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我又知道「╳!講呢啲」係你發明嘅。www3.tvboxnow.com/ y, U; }( O: J8 v. D5 }# \
我當然知道《使徒行者》個大黑警"郭學華"做得好好。
3 |4 }+ B1 Q; }8 c但我亦知道唔駛三個月,郭學華會同上述無數角色一樣,好快就會離開我嘅記憶,煙消雲散...
" v% Z5 ]+ H0 ]  P5 y4 j我知道唔係你做得唔好,相反實在太好。你演嘅角色就如活現在我們周遭嘅家人、朋友、同事...一樣,每天朝見口晚見面,所以我哋從來唔會專登記住你個角色...,因為我哋無諗過突然有一天會失去你...
# t# @  ]4 [8 m可你又知唔知道喺訪問聽到你話,考慮約滿TVB後想退休唔做,我嘅心情登時好失落...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& M2 R3 c5 M+ ?$ s. I/ V
我唔知道有啲乜嘢人乜嘢事可以令你改變初衷,我只希望大台高層可別要再大安旨意。
& t+ a  y; H* A, y1 {+ A; ^8 c: LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我只知道當劉江老師、龍婆羅蘭姐都話求退後,親切老人家又再賣少見少囉...公仔箱論壇4 N# G/ n/ v7 W