返回列表 回復 發帖
大藥坊主題曲   顧家輝作曲  林夕作詞  張德蘭主唱! ~/ G- `/ q2 n) W( E9 D/ E
( R- t: e) j. p; f

+ H  [" \. l6 [+ H2 P2 Z反而對呢套劇嘅主題曲更有與趣。好耐冇聽張圓圓唱輝哥.林夕嘅作品
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。$ m5 X3 E6 x9 U$ N; G( y/ R8 W
7 c( t7 L; W+ l1 w4 E* m9 g: @tvb now,tvbnow,bttvb2946638公仔箱論壇: p% m# T+ e2 u5 K% F
leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:49 PM
) _0 P/ a% R! b2 u6 v& j$ _
咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
' r; [/ H7 m' i' T. B+ r/ R# I公仔箱論壇
+ ?. A# {* P1 ]1 C0 Wtvb now,tvbnow,bttvb嘩.. 咁你仲係咪好思鄉呀?? 我只係幾年... 所以仲好思鄉... 不過啲港潮語已經唔識喇6 Y9 Z! v# S8 V& a3 y
我大把時間返由其朝早响學校時.. 夜晚聽睇電視 ...! f' |1 s6 w& F" a" }
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:29 AM
+ b& g5 J. e5 _; k: }www3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com/ P7 C3 \  I& |- q
都几思鄉嘅,挂住D老友,同學。同埋會好留意香港發生每样時事。六點半新聞、新聞透視、星期二檔案,鏗鏘集係必睇節目,
; r7 P# q- R/ {$ T: B. |- d所以都好多謝公仔箱論壇呢個平臺俾到我哋唔同类形嘅電影、電視節目
7 P$ Q. X! a7 e0 o) A) J其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。
& x# i. F) X8 m7 _! uwww3.tvboxnow.com
1 M" S# m/ G* ~8 j2 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! y8 J0 R( T7 h8 ?$ O. }/ ^2 _
leekwoklam 發表於 2014-10-7 04:22 PM
www3.tvboxnow.com# |/ {; H1 {& D; {
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
所以我寕願睇千奇百趣玩HIGH-D
, [& p& ]) ^% q  `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 s. ^, e+ U! M9 q# N9 y8 O1 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。千奇百趣玩HIGH-D同埋sunday扮野王.. 係我最近嘅主打呀/ c* t* f4 V0 i: f2 t* e2 Z
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:50 AM
% P8 U% \' |2 [( r* [2 G
我都係阿大佬 食完飯,睇D笑料節目帮助消化。正所為笑一笑世界正美妙
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 H' S' x. V3 F& d7 }( M& n

9 {$ ?. T  m; _% u% [.. 唔知會唔會有得dl佢網上啲劇呢?
- e! P" F8 {6 F2 D大文細佬 發表於 2014-10-10 12:49 AM
- C! R: o$ [, @# c0 Y' \
唔知呢 有邊個大哥大大知嘅?
我覺得呢套劇.. 基本如果你skip咗好多集.. 你唔洗睇番轉頭都會知之前劇情講乜.. 因為未做到都已經估到.. 太無聊喇... .. 要起碼好似"使徒"咁有時要人估都估唔到先至好睇架嘛..不過"使徒"後十集失望..估到劇情 ...www3.tvboxnow.com  v+ J: N* b6 C6 b
大文細佬 發表於 2014-10-15 02:14 AM
3 Z' f/ L, _6 v7 @8 f$ Q9 i5 C我都冇睇呢套嘢巧耐阿大佬。而家等緊跟住嘅<老表你好HEA>