返回列表 回復 發帖
tvb now,tvbnow,bttvb7 g4 r1 w6 e' x7 `( E" s# Z" g* n

( W1 ?9 I6 u0 d  H& J$ a6 G* ^各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..
8 x  ~, B# s8 Mwww3.tvboxnow.com講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- z5 K( H7 n& @( L$ {: r* j9 P
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:00 AM
www3.tvboxnow.com5 N* |4 `1 P. L2 o6 I
我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........
  W* q4 w8 Z/ Q* T. L0 J2 U公仔箱論壇唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
. t& N. W& H+ ?# Q! n

$ O7 e2 U4 F$ I2 {6 R$ cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
- V7 u% F, y$ }8 ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-13 01:09 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" \0 b2 D4 G& g
細佬,我諗唔只你同我,好多人而家睇劇都係「以耳代目」就算。
) v5 G+ E2 D  k1 m( C/ wtvb now,tvbnow,bttvb我都想喺劇集吹水版搞個最高收聽率劇集選舉,但想同 J 神 版主溝通吓先。
我覺得幾好睇喔 陳展鵬個角色幾好玩 唔似黃浩然果邊咁悶tvb now,tvbnow,bttvb3 A) L5 Q# y$ L- H1 o$ K
hajime112 發表於 2014-9-13 10:08 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ B* y) n, x! M) x3 y/ K$ ?1 x9 ^/ @
其實呢,本劇都唔算唔好睇,不過話題性無隔離《使徒行者》咁高就係事實囉。
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩?? ...( w5 z! g  _! H7 j8 J8 r
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:44 AM
' t4 G  h6 E3 e細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。
+ l8 \" r" ~6 @  D0 F0 O' }tvb now,tvbnow,bttvb你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒
! d0 K+ V9 m7 R8 A8 x) |7 y) p
( ^, b3 D' ~/ y
呵,又學到嘢,多謝晒。你咁乖,請你食吖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
62# leekwoklam 当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶或者豆浆,可以跟牛奶或豆浆中的蛋白质发生作用,从而保护了人体本身的蛋白质,缓解一下. ...
' d0 _* z+ a+ A- `; |hajime112 發表於 2014-9-15 08:31 PM
0 _2 L+ `" o4 F6 ~3 p* Y多謝補充資料,睇本劇又可以學到小知識,幾好。
' K4 x. P) Z+ ]. ^0 K: @) ^www3.tvboxnow.com& U6 g) _; l( I* r) S8 r
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!... TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- v: E! R. O2 w# f
但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用 ...
- ^6 Z% w3 V& a7 }9 q公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-16 01:34 AM
1 c- @" |* J# m* ]
哈哈,雖然我都係老師(Maths),但偏偏最唔鍾意Chemistry,而家又學到嘢。所以我咪話睇本劇都好多得著架。
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
- {8 R% f( ^2 i6 `( n  f大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
www3.tvboxnow.com* @, l: f1 k! {
哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。/ v: x. e3 p: J0 J( h8 V
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( v6 Q! ]9 B! j& l. ?0 p
無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?tvb now,tvbnow,bttvb  l5 ~+ w, ~; _; u
公仔箱論壇. m& C$ K: V% M8 H/ A
唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 [% H$ K9 t4 o  y; N/ X
www3.tvboxnow.com0 b1 w$ u1 C2 ?$ A
潘志文都好似好耐無做香港劇集
9 i) D" {3 }# J- l! W/ G" r" ^+ H0 s9 _  ntvb now,tvbnow,bttvbkkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
. X: k. @" g' Z( ^5 x3 @係呀,好耐冇見「潘翁」啦。tvb now,tvbnow,bttvb2 N- `# N3 b& l% P8 K# E
# P- ~& S) Z4 d6 s& t& _) `1 `
《大地恩情之古都驚雷》飾容亨
5 O7 J- j" I' G' b% `( l/ m9 i( U
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
. A6 l4 x  ?2 O0 v9 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。rosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
( Q: L9 ~. i0 `9 k  mtvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com9 O& ^7 ~4 {7 z
同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Q6 R+ y+ X* ^& u' I1 o' X' r
清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
/ M2 ~% |. w% {1 M" c) v# _
慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。2 L8 h" V# B: @% Q4 |% h
1-5集平均收視23點,最高28點。
嘉欣BB做戲真係唔錯
* b8 }4 H+ o# {9 mtvb now,tvbnow,bttvb演技真係好好( l4 n' h: {/ i" v% b
yimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
, R4 f% X7 X& q
/ [, j( O# }/ x( S* h我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 03:30 PM 編輯 www3.tvboxnow.com) g4 z# K0 \+ j7 u% x
2 [& m" a& S' z* q) V! o& o3 D
熟女嘉欣tvb now,tvbnow,bttvb4 C$ b# x: D3 F( R7 [' `
joeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
6 s9 @3 _9 [1 X# A; @$ Z, Twww3.tvboxnow.com哈哈......咁快就「熟咗」。
; {& O. R( }+ O1 G6 K公仔箱論壇不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。
; j4 o( v! J3 b2 z  {) `2 C' ]" u
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-20 03:51 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb/ P4 Y8 T. {1 q5 u  e& A$ r

" b  i+ L6 k  `" Owww3.tvboxnow.com
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?( A: h7 c4 F. ]% I4 m5 F
# q' h* }# w! _- q4 x, t' [; S: d
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...www3.tvboxnow.com, m: p0 u/ r2 D% J4 }
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% L  @. [+ V" Z: \% o) V5 b. i
唔! 好詳細嘅人格分析啊。
- V; _5 a* ]  G4 [6 `( ?# P9 P) _8 Cwww3.tvboxnow.com
" E) E) z+ e: f+ a5 L0 n/ M2 |7 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。0 @- ?( i! a3 I* f7 _! ~
其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?
9 A/ L# R6 ^  X; R) V* gwww3.tvboxnow.comwww3.tvboxnow.com( s2 X& G2 m4 c. o" j
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...8 ]  Z& z6 |% m2 Q9 V2 c
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
! l0 W" _; ]. Z  w. Ttvb now,tvbnow,bttvb咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。
) F& e! P8 o! NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
; O' ]5 ?; S! D# T# H, l& dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇0 ]# i8 f. m& d) w. _
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!tvb now,tvbnow,bttvb3 ]# G1 v1 q$ Q9 J0 a6 O
pknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
2 e* x  x+ o" dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。