返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?
, B# w$ b3 ?0 mwww3.tvboxnow.com即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, l( m/ ^+ ~" M: P
& [' C' M9 U# \: T/ A! Y6 w* @
; J9 p. g) @. W
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。
9 l$ N, R  w3 g3 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 h; u# K3 k' yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
- F& `! V9 }2 e. lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

4 o' F9 I$ a5 r1 C  U' fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?公仔箱論壇  y$ k% [5 V: u0 ]# `
2 S8 |" D7 k5 G! s
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃
/ a- e- y2 K" I* @2 A* [, P9 N0 I, I
/ c+ H" R: J; V5 R( D* ~但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ @+ _# e, w0 F8 z: N' m6 i
投完票後請分享一吓意見。
$ x7 Q3 ~5 W7 k  ^tvb now,tvbnow,bttvb

4 w) x) v0 @' H# X4 C2 f+ N# G公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收( {, c" o% e+ j2 h0 F7 P
TVB 續集死路一條) L/ [% y5 t* x
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
. U! J$ l* E7 |9 O4 j公仔箱論壇我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
9 O  A( I6 [) p7 Mwww3.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
; a/ x( T2 Z: z& }( j8 @呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...www3.tvboxnow.com4 Q$ }7 Q, e4 x
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
0 P- c0 r( m/ c4 E$ ^  Ywww3.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
# p3 x, I$ |" _. ?
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
4 b) G8 [+ o$ t0 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www3.tvboxnow.com0 p) W3 A3 V- e: T$ u
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
8 m  |" K3 E' Z, e' L6 nPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
公仔箱論壇. d. f5 u; b4 ^* _7 X
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇公仔箱論壇& O0 i" e" ^/ R3 ]# E
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
! `" n: X2 ?* O3 B" u* K- X- o係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後
& c6 Y9 n5 y9 n8 a/ \8 O4 bwww3.tvboxnow.comoskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
. K" a# O  o# r# C' M% ?! U# ~; uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我諗唔會喇啩。
www3.tvboxnow.com2 E6 z9 q4 V6 B8 K+ Y' {: F/ s
4 v  F9 g- y+ G# _$ r7 p9 ]- ?
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
1 Q" P# l* C* S: ]公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
8 h" M/ J2 ?3 t* u, c! K4 g7 x8 k你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?" p3 S7 \6 B1 {" w1 Z/ v
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
0 C3 I, z' L6 c/ k1 i- Q" |巢皮同皺紋...
0 X. V% f6 q5 gwww3.tvboxnow.com所有老人都是這個樣!
* j* h: m1 N' v& k' Lwww3.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
. `$ ]5 z' w& [) K其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
公仔箱論壇  ]" Y/ t( {# G8 F2 T( [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: K0 @! R" K3 e/ \/ F
咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉" U6 K7 {9 Q2 N  @; P* I. v
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
& I* _; V8 a, b
哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: B4 i. M0 Q- C4 O" X
我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端; q! k( e( J) B* {8 Q
留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
www3.tvboxnow.com/ m6 S0 b! J/ [& [# Y2 v: k5 k  i
咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖.../ S: i6 l0 K' u
6 R  L' L. S0 {$ H* M1 q