返回列表 回復 發帖
講懲教署嘅劇較少再加上係台慶劇應該唔錯呱,睇下點
公仔箱論壇4 s; {, R- O1 k- ~
係呀,監獄劇向來都好睇嘅。
# l5 c5 v, u  ~4 J$ Q3 y噢,又令我想起經典美劇Prison Break,雖然《再戰明天》應該冇越獄嘅橋段,當年Prison Break熱播時mnb1123你可有追看?
; F% ~- h" o7 Z9 {5 W( h5 n8 z' }公仔箱論壇2951020www3.tvboxnow.com5 H1 l# i) [5 L
" J8 q! y" D& U6 G: c2 A, I9 N2 _www3.tvboxnow.com2951022 ...
( S0 \1 }0 ~( ^leekwoklam 發表於 2014-10-2 04:10 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ]: V' c/ M( m$ [, F
冇啊,淨係睇過几集啫。記得好似5-6年前嘅事。當時几乎日日做足10個鐘,加上揸2個鐘頭車响來回交通上 ,返到屋企己散晒。好彩鬼佬公司每星期做五日,公仔箱論壇+ g) f1 [# O6 e5 a, R
超遇四十個鐘,每個鐘X1.5都几和味 希望《再戰明天》就算冇Prison Brea咁正但都唔好令人失望,期待著
嘩!睇你啲資料, 原來套劇咁多人架.. 有朱小姐都OK喎, 雖然佢演技仲嫩, 但佢有天然美, 唔似依家咁多膠人!www3.tvboxnow.com9 J) t- ]+ n- ~& w' n+ o; G/ c; B
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:10 AM
! `. W8 o! Z7 P, o公仔箱論壇仲有心穎BB阿大佬
tvb now,tvbnow,bttvb  d7 Q9 a- `  g1 D) l1 [3 x
29543559 x) e2 z* _- P- B1 K1 x! y
咁mnb1123兄唔會失望,心穎BB第一集就出場囉。www3.tvboxnow.com8 M+ t0 h) y6 M  S
leekwoklam 發表於 2014-10-7 01:03 PM
www3.tvboxnow.com7 K- a) [: B* i( {& Y
係啊,不過劇中係一個完全冇主見嘅女仔, 暫時冇勿機會發揮,要再睇多幾集先
2951828 你戰佢戰,個個都在戰: M: P5 u% d" L! g
  M. W7 s/ k+ h: T# `- ?- T4 C2 Y7 g
14/10/214  「忘年戀」太多,削弱有趣劇情 [1/2]www3.tvboxnow.com; ~+ ^( m4 P7 t9 W/ C3 h" U* d
啱啱喺隔離話完《大藥坊》只係copy過往《茶是故鄉濃》系列成功嘅方程式但越睇越悶。www3.tvboxnow.com3 z- \8 X3 K+ R

: M# Q( `5 s+ v9 c3 d9 L$ R呢種感覺好快蔓延到《再戰明天》,唔係話本劇抄 ...公仔箱論壇/ A; B- ^, s2 t, U7 l+ q
leekwoklam 發表於 2014-9-29 01:37 PM
, E' T: d. L" A) x# y, w, B企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
監倉戲,環境太新淨,地方太乾淨,空氣又流通,自由自在有間房可以擺吓私人嘢,定時定候有人派飯,得閒可以睇吓書,照道理監房仲會有電視睇,獨立廁所,如果中五重讀生想搵個靜靜地的地方讀書,戲中的監獄係一個唔錯的選擇,唔 ...
: z3 S6 g4 T& t+ {$ M( D4 I公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-15 02:51 AM
) P5 h* \* Q) F0 ftvb now,tvbnow,bttvb金田兄一語道出呢套劇嘅`精彩'之處。我諗呢套劇應改名為:「忘年戀之一一畸戀明天」
3 F: m, w+ E4 J8 K, stvb now,tvbnow,bttvb
0 R9 m" b+ f8 Hwww3.tvboxnow.com話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑www3.tvboxnow.com# U" @6 ]& Z) q( t5 t& H+ L. C$ s1 E
大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
# i$ M3 a3 v5 j( T; Y; `7 u% f
BB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇
tvb now,tvbnow,bttvb- ~  X- _; V% y6 S& U

6 ?' P' t8 k* ^: k6 y* o+ ^3 L3 E唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。
$ a! E* J2 H6 y# z公仔箱論壇2961768
# G4 z$ T2 M: _% ^7 `tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-10-17 03:50 PM
9 ^' H& }$ Y6 i; k2 Z! Y6 H肯定係《學是學非》train得多。記得四個是非精上森美、小儀嘅千奇百趣玩HIGH D做嘉賓搞到我笑到眼水都標埋

評分次數

• timmaxsing

公仔箱論壇, _9 n! c6 }/ m* v3 E0 i2 _
公仔箱論壇, U6 T" ?$ t! }  s0 C
我都好鍾意佢地四個女仔www3.tvboxnow.com: L* Z) n+ K" u! ~+ P
大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
公仔箱論壇  P. k" }! B& U6 @' y
睇第十集心穎被Q記罰完在雨中同哥哥文上升果段對話真係好感動,雖然仲有進步空間,對一個新人來講已非常之好,起碼感動到我
本帖最後由 mnb1123 於 2014-10-22 01:44 PM 編輯 公仔箱論壇# t# z% V7 D+ _! B. u3 o
tvb now,tvbnow,bttvb2 u3 b1 v7 F" Y+ }( o1 f
: @0 L' C% i  X$ ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb8 B9 s( }. Z5 p$ _
不過呢套劇開始好似無乜好講添.. 希望跟住會好啲喇... 老表好好笑呀
: H& n. e! D( \6 X% A% rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-22 12:57 AM
3 M: T, `5 c7 a
係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫
, a# G; j# W) v3 `9 b
& Z, ~# q1 _$ Q! ^# `4 G# T( Q公仔箱論壇: k3 @; h3 l  X) C& C
咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?

評分次數

• timmaxsing

近排比較忙,有几集仲沒睇,看來呢個周末要追返晒