返回列表 回復 發帖
# `6 a$ {; U- g" O) C6 k0 z) }8 {4 `; l: U
但係好似奸架喎
, c; f; ^' Z* f6 |7 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ o4 T5 d3 }) }/ A, Y3 n
仲係會大肚嘅情婦添www3.tvboxnow.com& s1 a/ _1 ^( E3 x2 n9 ~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
5 S* |' u5 a0 Z* L; L4 Rtvb now,tvbnow,bttvb
! d$ q' q4 V2 m8 p公仔箱論壇
* A' K$ w- o. \9 C! z0 c
6 M1 h  `" Y  q  i2 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哦.. 原來做我阿哥嗰行TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s! |" E3 K9 ]7 [" n
大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
tvb now,tvbnow,bttvb% e. z3 d3 y1 U6 e! F3 _
咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?5 P9 w9 Q2 @  p+ _
我開玩笑咋,你唔駛啋我。

- L* R& v; j5 |3 E, _( K" w$ dwww3.tvboxnow.com
6 U) R3 e% {" E2 b% }8 B0 a( U! ~www3.tvboxnow.com8 t! e# z3 T  `. M' \( S3 e# y# c
小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-11 01:16 PM 編輯 公仔箱論壇/ L* q5 Q5 `$ E: C3 _6 S' a( M

/ H7 p& W/ `9 ?% U3 q7 O
$ p! P( t6 Y2 a  d) ^2 y* XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! c* ^/ K: |' s/ d: h當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步
- O# `7 C# l$ |1 Nwww3.tvboxnow.com  I% P$ D9 o1 M, u
話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...
  C+ a$ ~# F' R$ e9 P1 H/ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
9 ~: Y  T6 H% bwww3.tvboxnow.com5 V6 G) T) R9 Y7 Y" O" d7 t5 d6 s
細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。
% N$ j: _" w% `' g( f4 N公仔箱論壇
- J( b+ D  A1 p# d' stvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb* _* F3 N$ q) s+ {1 W3 F
www3.tvboxnow.com9 m, |' ]4 E  c: _; w& p. Q
唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。
. F/ y% M" U$ Q2 c" k, {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ^" X, F, Y' U

' v3 j8 G" {9 D* Q3 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, \4 m3 {2 `5 H& h' [3 g6 t( I* K5 G
角色的命與運(延續篇)tvb now,tvbnow,bttvb4 I+ g( t/ A3 {2 v: m8 R! z

; R6 D+ J: f! x4 F; Mwww3.tvboxnow.com
1 ?1 N9 v/ P3 R. h5 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb* d9 D5 i, t% L" b) C0 `* m3 C) ^: V
黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。
, A( w. d" u) A$ h公仔箱論壇www3.tvboxnow.com' D6 t2 u5 g  G0 |
《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸
: [7 v% j. D. L
% e3 [+ Z! Q1 t4 V3 }2 u+ _7 M) hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 m, S1 m8 E( G9 n$ B+ X2 D
而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。

; @7 V2 Z1 R0 |5 t9 d& G; \公仔箱論壇

評分次數

• timmaxsing

; d8 m  r, S$ _. ~& g公仔箱論壇
$ t& q7 ]; M: ~* U5 stvb now,tvbnow,bttvb
" w" `$ h' v8 {* j/ J( G0 d
( k2 W0 j; g5 W7 R6 f; y& z  R& l4 {tvb now,tvbnow,bttvb其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...tvb now,tvbnow,bttvb+ z: H$ F/ c6 c: ]$ Z
大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
1 {" {# a% v6 D. N' j公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, v& [& r& y0 q  x( g
要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。
  b( T( ~* r# c9 L7 \1 M公仔箱論壇6 L9 I8 j; v& T$ n$ c3 N
哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。
& x" t( ]) [3 r: WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* L' H% M5 }8 i: ?& O  W8 Mwww3.tvboxnow.com
$ d: G7 X  i# ~/ X$ h, }+ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, ~8 i: ]' E) N9 X  k; v

% W) n- \7 u! R1 y9 utvb now,tvbnow,bttvb就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...
# L8 ^8 ]9 F* M2 C: f' P! E$ ^3 B6 Dtvb now,tvbnow,bttvb
  Q6 C3 Y' X2 k公仔箱論壇其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ..., p+ ~* }- b3 T2 h3 E. O
大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
" @8 H/ x. a* B- c
5 F8 h; \( F) D3 h" cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。tvb now,tvbnow,bttvb! z- f$ Z' `. Y$ }; c- o! \0 p
; t, }: v& t  B3 e
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。
1 W- v+ C% R8 \+ l( U# h' V- P1 l- Q/ w( c/ @* s- `' ^* \
遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-13 03:02 PM 編輯 ! ?( [& C& a4 U" q. w# `: ^
9 D( l$ u" z; S+ q. k  d+ N
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....& M& C& Y. I8 j4 c/ Y! p& l( \
同劇中起用好多新面孔的女演員...tvb now,tvbnow,bttvb5 @- y8 V" j1 G/ h; a6 J/ H9 `: B
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...
8 N9 p5 @0 N/ R. etvb now,tvbnow,bttvb呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 _$ Y) Q& Q1 q
晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,6 }0 \6 u9 }- p+ t( {
最多四五個有呢類質素... ...
& p; h' i9 b5 U" o5 }0 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
0 u. A8 C- G' ]' W8 ~3 Ewww3.tvboxnow.com9 H2 v; T! S. @
唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。* z4 X2 N, l! C/ u; A
不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....
- K& O9 c9 m" Q$ Z" Vtvb now,tvbnow,bttvb

/ N9 Y" z& o2 ]  u! Z/ c公仔箱論壇4 ^9 a2 p. F( {7 z! O7 z

- v% @" _- p% W% d* F* iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。順便多謝J神版主評分。4 p/ f6 H- d2 F3 `/ Z+ X0 R" G
公仔箱論壇$ n9 Q4 m# Q; V+ T4 [
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。公仔箱論壇- S) Q) s4 k% D8 ]4 e

+ r7 q1 L3 t& s  L) Q: K- B
公仔箱論壇* `. |3 Q* V$ R1 X
tvb now,tvbnow,bttvb/ q2 X, j* z* `' h$ N
唔似地球人...; T6 n' \* y1 u3 D0 n3 Q2 E
大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
公仔箱論壇8 a2 Y/ ~% u$ ~- W, ]& e' P
即係呢隻囉。' j- A# y7 R  q* I1 c* j& O
公仔箱論壇  f7 y1 U3 \. C

# H$ r1 R2 E$ h* p1 z/ W' i唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。. X, z0 o* y  c+ b; F
我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
0 y5 a2 G: N5 ]公仔箱論壇
; v4 \. R% ]: F公仔箱論壇
' p  Y( {, T, A( e5 d* V. ?7 Utvb now,tvbnow,bttvb0 w4 ~4 h: [6 H) k6 a- b
幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地
3 S  D" C6 H( l: Vwww3.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( p2 y( ]& e! R# r

' x7 }& C% t) i7 r; t+ l  G公仔箱論壇係呢。tvb now,tvbnow,bttvb$ z. c% j' R, k6 x0 P% x0 g
啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。
tvb now,tvbnow,bttvb0 o, O7 e6 \& z! S

6 n9 [6 h- M# }% E+ v細佬同大家按圖索驥吖。8 }  Y( c/ ~* n9 L
公仔箱論壇. P7 c, n! s7 e* P" M8 x& R
又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ t! B9 T0 L* x. |
似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
公仔箱論壇+ d$ D! P% A; _( C6 O7 W, D
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。公仔箱論壇. `4 C& a# [  j
因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 12:38 PM 編輯 www3.tvboxnow.com. J0 b. @! j3 ^  y# t

$ q! m% {+ q( c- }tvb now,tvbnow,bttvb
www3.tvboxnow.com# z6 @! k" P1 x- M' Q1 J6 n, c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 F) Q8 c' T9 z8 P& e
你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎www3.tvboxnow.com  o% q6 u4 a/ B* W" }" H
大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
/ D. L# a- z9 Z# P; ^; H* D% _tvb now,tvbnow,bttvb有啲真係「騎厘」到呢.....3 s1 {. Y& N$ u4 Z. j# V
tvb now,tvbnow,bttvb9 |  J* W) U! M
今年個三位都唔知點形容。6 i  J' ~9 d1 [3 F8 u, \9 S! w
寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「
& c( B1 y8 G8 y1 ctvb now,tvbnow,bttvb
" @( a; ]* A, Q$ k2 S  X
眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。
. a  A4 n5 ?: i9 H- Q% Z9 A公仔箱論壇hea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...
/ c/ a( J+ D1 W' y2 Jwww3.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 q+ P! {* y8 N+ I1 A
係呀,由第11集開始追都冇損失。