返回列表 回復 發帖
哇CC517,你哋旺过广东吹水专区播。真是蚊髀同牛髀啊!
得閒來吹水
CC517 發表於 2011-3-27 12:00 PM
就算唔识吹水,见到你哋咁开心都够过瘾啦!
一齊來吹仲過癮
CC517 發表於 2011-3-27 09:03 PM
不如齐齐做猫猫!猫有九条命。三层楼跌落地下都唔死得,好劲嘎!猫日夜都睇得见!猫毛树起身时就利害啦,毒蛇都被玩死!不如加入猫家族。你哋边个是猫王啊?
蛋有幾貴
CC517 發表於 2011-3-30 11:23 PM
用蛋壳粸住的蛋白啊。我哋屋企一次食六只蛋以上。实有得剩的。
我在中国广州呀
呢度买野全部计斤架,也以克黎计算
500克就是一斤啦
lhy92725 發表於 2011-3-31 11:33 AM
澳洲雪梨都是5文2打700克。广州唔贵。
水果当然广州有D便宜些嘅,但质量肯定无甘靓咯
你在澳洲架?读书定工作啊
lhy92725 發表於 2011-3-31 12:23 PM
做耶。就来称老耶啦。
讲笑咩!十几廿年后的事。唔知将来的世界是点。依家市道又淡,想揾多几只烏蝇都难!嘿嘿!揾食艰难。你估好像广州咁多商机咩!
人多就有商机啦,朋友哋亲戚话当地人上晒岸。做的都是外省人。。。当然唔包括我亲戚啦。嘿嘿!哋相片中广州夜景不知漂亮。。。
我听我外母仲介绍她啲朋友返去广州揾老人院添。四万文一个房间住成世。就算生活费另计都着数啊。好过澳洲添。
据我所知,四万就是赞助费,每个月另外仲要比钱嘅
至于里面环境同D护工好悟好就睇间院咩级数啦
lhy92725 發表於 2011-3-31 09:18 PM
有钱消费人哋就对你好,我知道。仲有特约医院,真是服务周到!澳洲嘅医疗系统搞到乱七八糟。报道讲院方要医生休假,取消手术,节省经费啊。
我通常買20港紙8隻!
婉霜 發表於 2011-4-1 07:53 AM
每打装的一盒蛋都标明重量:500,600,700g等。跟住是笼养或者是放养。放养哋地方有几大真是唔知道!嘿嘿。不过哋專家话营养成份上毋分别!仲有新兴的有机蔬菜上市!不过样样都咁贵,真是唔敢赶潮流啊。
HK水果其实好便宜
lhy92725 發表於 2011-4-1 10:25 AM
实是啦。一阵话新奇士,一阵又话吕宋芒。唔同澳洲,大风一吹昆士兰,蕉树断成半,即刻成8文kg。唯有等超市减价3文kg的葡提子啦。
但D人都是喜欢移民出国
lhy92725 發表於 2011-4-1 12:26 PM
你唔知有英国旗全世界飘扬一说?但仲有一句是“有人的地方就有中国人咩”?
因为中国人的政治意识唔够强!唔想搞事,想安居乐业,所以就走到全世界各地揾食啦!
哈哈!盐真是可以美容嘎!中文电台刚刚讲,盐沟蜜糖敷面,可以排毒啊。信唔信?