返回列表 回復 發帖
原帖由 steve86 於 2008-8-11 11:16 PM 發表

听讲曼联要买前锋。。。已经揾跟。。。但是5要公开。。
可能係Berbetov,
所以FANTASY FOOTBALL可能可以买住先!
重要宣布:

组合名字:TVBNOW联队
教练名字:leanming
队长名字:(空缺)已被除名
会员名字:chfong2
会员名字:00-00-00
会员名字:bmoon1977pm

以上组合有所变动,
因为参赛者"peterzai05"仲没加入FANTASY FOOTBALL,
而PM佢又没回复,冇消息!
经过商讨,决定将佢删除/退出比赛!
TVBNOW联队组合暂时仲没有队长,
如果有任何变动,希望leanming兄可以留言或PM我。
最后希望peterzai05会员明白,
为咗其他组员嘅利益,我哋被逼将你嘅位置留俾其他会员,
如果你已经登记加入FANTASY FOOTBALL,
请再另外搵返其他会员啦。。。多谢嗮!
原帖由 HIDE 於 2008-8-12 09:38 PM 發表
麻煩 jason兄
至尊紅魔成立
哈哈!HIDE兄。。。。恭喜
咁就祝贺你哋[至尊紅魔]旗开得胜 啦!
原帖由 knchung 於 2008-8-12 11:08 PM 發表

hahahah... how u know my company is doing services de....
my copany name is MyEG Services Bhd..... doing e-services and e-kerajaan.
行"高科技"路线!
掂喔。。。。
原帖由 chfong2 於 2008-8-13 12:11 AM 發表

if the team member not complete, then we can not join loh?
"少一组员"都可以参加!
但就计少咗一位组员嘅分数,
都几唔底。。。。
原帖由 leanming 於 2008-8-13 06:21 AM 發表
Don't worry, I have PM and invite a new member and he has agreed to join.
Now is to re-select the coach and captain only. I believe our group are able to ready before the game start.
哈哈。。。TVBNOW联赛组合,
有leaming兄侅度大家可以放心,
你哋有咁好嘅教练,
我相信比定有所作为!
原帖由 bmoon1977 於 2008-8-13 12:37 PM 發表

教练--leanming
队长--altoon
leanming兄,这是我的选择。 由你和altoon兄带领我们吧。
嘻嘻。。。Bmoon兄咁谦虚。。。
点解唔简自己做队长呢??
原帖由 leanming 於 2008-8-13 05:13 PM 發表

Jackson兄,好嘅教练就不敢当啦;我组这对是志在参与,所以不希望让队员失望而已。
现在altooooon兄已答应加入,因为这游戏规则原因(教练分数x2,队长分数x1.5),所以我完全接受让能者带领,这是团队游戏。
不过我希望带领的教 ...
哈哈。。。leanming兄暂时来遘係最专业嘅教练!
听到你咁遘,我o念所有组员都非常放心俾你做教练。
而且教练最基本嘅条件係有责任心+能够照顾所有组员嘅利益,
leanming兄完全符合以上条件。。。
原帖由 bmoon1977 於 2008-8-13 05:48 PM 發表
JACKSON兄... 那有人自己选自己作队长的...
哈哈!我都係俾個意见,
但最终决定都係由你组的组员挑选,
因为呢個係"民主"社会!
原帖由 devin 於 2008-8-13 08:25 PM 發表
这个礼拜开始比赛咯。

买左心水球员了??

有谁可以介绍下keeper 要买谁??

要便宜,靓,正,的。。。
哈哈。。。devin教练,
我估计你心目中应该都有适合嘅人选!
係呢,因为呢次係第一场,
所以我都明白挑选Keeper有一定嘅难度,
可能要等第二场先知道应该买边位!
原帖由 HIDE 於 2008-8-14 08:00 AM 發表
會唔會有勳章
我会同高/超版请示,
最好梗係有勳章啦。。
冠军组合5位成员每人一個都应该唔算过分,
大家话我遘得啱唔啱啊??
原帖由 steve86 於 2008-8-14 11:03 AM 發表

For my opinion....
buy the cheapest keeper....
use the extra money to buy better striker or midfielder...

steve兄遘得有道理,
除非果位Keeper真係一流,
如果唔係,其他其实平嘢有时都能够夺得高分。
我觉得前锋方面一定唔含得。
同大家报告下:

以下係最新[TVBNOW联队]的教练、队长和队员:
教练名字:leanming
队长名字:altooooon
会员名字:chfong2
会员名字:00-00-00
会员名字:bmoon1977
请假通告:

咁多位参赛者大家好,
小第呢几日要到国外旅行!
(由15/8/08到19/8/08)
如果有任何急事需要帮手,
可以pm有关部门版主/区版,
20/8/08回复工作,
第一期[FANTASY 英超排行榜]将侅21/08/08出炉!
不便之处敬请原谅!

By:Jacksonkua
原帖由 devin 於 2008-8-14 05:33 PM 發表
哇,

甘好可以去旅行。

去边度玩??

我要手信。
哈哈。。Devin教练,
如果能够夺得第一期组合冠军,
应该都算係俾大家最后嘅礼物。