返回列表 回復 發帖
8# Pedestrian_A

If that is the case, the first one would be you.

咁啦 grace 我 認為 妳 今次活動 應該好成功 真係 有 機會 超過20個人參加 至少我可以話畀妳知 我同另外一個 vip 會 支持 已經有兩個 都 未計 有些 版主 會 支持 隨時已經超過十個 未計 妳 過往嘅會員參加 我差唔多可以肯定 妳一定會超過20個 呢個係妳嘅活動 我係冇權參加 意見 不過 溫馨提示 我覺得妳唔應該再加。如果 妳 決定 要加的話 頭三天嘅獎金 我唔要 妳畀其他會員。

祝 各位 TVBOXBOW 版主 及 會員 聖誕節 及 新年 快樂.

我12月15日的願望是:

願我會踩火箭 帶你到天空去
在太空中兩人住
活到一千歲 都一般心醉
有你在身邊多樂趣
共你雙雙對 好得戚好得意
地裂天崩當閒事
就算翻風雨 只需睇到你
似見陽光千萬里

我要選 1 號驚喜禮物包
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

祝 各位 TVBOXBOW 版主 及 會員 聖誕節 及 新年 快樂.

我12月16日的願望是

願這個喜慶的季節閃閃發光,讓你所有的願望和夢想成真,並且你一年四季都能感受到這種快樂. 聖誕節快樂!

我要選 20 號 驚喜 禮品包。

我12月17日的願望是:

願望 成真 就是 每一個 人 的 夢想.

我要選 19 號驚喜禮物包.

我12月18日的願望是:

我給聖誕老人寫了一封信,告訴他為你們帶來聖誕節一切你們想要的東西,希望他能為各位的 夢想 成真。

我要選 20 號驚喜禮物包。

我12月19日的願望是: 希望 我 日日 開心.真錢 論壇 錢 都 贏 到 開項.

我12月20日的願望是: 慶祝 聖誕節 奇蹟和喜悅 都 滾滾 以來.

我要選 10 號驚喜禮物包。

我12月21日的願望是: 聖誕節 及 新的一年 快來臨.預祝 大家 有 個 開心 假期 2018 年 全年 事事 順利.

我要選 18 號驚喜禮物包.
註:  18 號已經被選了!! 雙號以對上一個未被選即16號做為你的禮物包!!  Grace

我12月22日的願望是:

這句 祝 巳婚 及 未婚 人仕 的 祝福 很 溫馨 的 願望.

我等不及要和您一起過 聖誕節. 這是我一年來一直問聖誕老人的禮物.

我12月23日的願望是: 祝 大家 聖誕節 快樂 新年進步.

我12月24日的願望是: 趁佢又到聖誕 人扮吓懶.

我要選 20 號驚喜禮物包。

演唱:黃霑 (James Wong Jum-sum)
作曲:傳統聖誕歌
填詞:黃霑、林振強、林夕、黎彼得

又到聖誕
(Santa Claus Is Coming To Town)
喂 又到聖誕 哪 又到聖誕
下個聖誕有冇今年咁歎
鄧小平is coming to town
趁又到聖誕 人就要歎喇
第處聖誕有冇香港咁歎
阿鉅子誠都怕且就yang
八番次共你聚聚 唱歌搭住晚飯
九七先至諗大鑊飯 係要今年玩多晚
趁佢又到聖誕 人扮吓懶
伴你歎吓 撇甩左阿燦
趁鄧小平未黎到自己歎
趁佢又到聖誕 人扮吓懶
伴你歎吓 撇甩班阿燦
趁鄧小平未黎到自己歎咯

跳啦老豆
(Silent Night)
跳啦老豆 跳啦老豆 依家就跳夠喉
係話乜都會照舊 但係怕佢一轉左褪後
總之今晚跳先 聽朝事聽朝先愁
笑啦老豆 笑啦老豆 九七後怕應酬
但係今天不靠左靠右
儘量long weekend散多兩舊
總之依大個口 出年事出年追究
醉啦老豆 醉啦老豆 酒精係你汽油
茅台XO 都殺啦老豆
自便加冰水 雪啦老豆
總之乜都係趁手 今晚未必有回頭哈哈 老豆醉咗嚕

乜鬼都買
(Joy To The World)
乜鬼都買 好鬼高興
Christmas shopping shopping
一九九七一早注定 新衫新表應早買定
莫待日後賣清 到時頭暈頭慶
買件油多都要話睇身份證
今天不買 他朝盞慶 Shouting
小平 小平
因此今天不必冷靜 沙煲罌罉一早買定
莫待日後賣清 到時頭暈頭慶
買盒牙簽都要話擔心呃秤

香港長是我的家
(We Three Kings Of Orient Are)
香港你長是我的家 風打雨淋係我聖地
我愛香港 萬年亦不變 點肯點忍你別離
啊 我會發狂抱住你 我要永恆照住你
我愛Hong Kong We Love Hong Kong
愛國愛民愛護你
香港你長是我的家 千千百年係我聖地
我愛香港 熱誠絕不變 點都不會別離
啊 我會有頭有尾 永遠永恆照住你
我愛Hong Kong We Love Hong Kong
愛國愛民愛護你

我發奮做人
(Away In A Manger)
一想起中國 我發奮做人
長懷熱誠民主與自由嘅心
一想起東西德 我發力做人
同胞一德一心 會將牆撞冧
一想起中國 我發奮做人
擡頭望埋架仔 就自然勇敢
歐洲加洲乜洲 我拍住做人
同保可愛香港 要佢將來莫冧
一想起中國 我發奮做人
人權自由民主已熱紅我心
一想起淺水灣 我搏命做人
同保可愛香港 再講明就噚

祝你聖誕快樂
(We Wish You A Merry X'mas)
從聖誕想到日後 若果他朝一切未舊
如果九七肯押後 人人未駛換竇
同志冇曬事 任我地自由
我嗰陣嘅家財 銀行十間未夠
臨聖誕許個願望 望香江好到日後
唔駛九七押後 人人停止互鬥
同志你快樂 換我地自由
我祝福你身材 同埋肥肥互鬥

又到聖誕
(Santa Claus Is Coming To Town)
喂 又到聖誕 又到聖誕
下個聖誕有冇今年咁歎
鄧小平is coming to town
趁又到聖誕 人就要歎喇
第處聖誕有冇香港咁歎呀
鉅子誠都怕且就yang咯
趁佢又到聖誕 人扮吓懶
伴你歎吓 撇甩左阿燦
趁鄧小平未黎到自己歎

我12月25日的願望是: 今天是聖誕節 祝各位有個開心快樂假期.

我要選 8 號驚喜禮物包.

我12月26日的願望是: 今日 是 Boxing Day 希望 各位 收倒 最 喜歡 的 禮物.

我12月27日的願望是: 我所有的 願望 都 願望成真.