返回列表 回復 發帖
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:47 AM 發表
我知呀....我以為馬來西亞唔係好多人識廣東話,,,
因為在這個論壇,,,,有好多朋友們都看不明我們打的是什麼....有的還要我們說華語才懂,,,,,,,
我就是其中一個。。。
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:47 AM 發表
我知呀....我以為馬來西亞唔係好多人識廣東話,,,
因為在這個論壇,,,,有好多朋友們都看不明我們打的是什麼....有的還要我們說華語才懂,,,,,,,
哦。。。。。呢个问题啊。。。。。。可能佢地比较少睇香港漫画!
不过,都好多人识听广东话架(包括D外族人)!!
原帖由 3va 於 2008-9-29 01:49 AM 發表

我就是其中一個。。。
是的....所以我便認為不是每個人都懂廣東話....
所以才以為去馬來西亞一定要講馬拉話,,,,,,
正在尋覓青蛙王子中~ 青蛙王子))) 你在哪 ??
原帖由 vwwo 於 2008-9-29 01:51 AM 發表

哦。。。。。呢个问题啊。。。。。。可能佢地比较少睇香港漫画!
不过,都好多人识听广东话架(包括D外族人)!!
是的....都有好多人都識...你啦...靚婆婆啦...qq...小白....大師兄,,,,輝哥果d都識...
有d同佢地講華語...佢地都唔多明,.,,,,,,,
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:52 AM 發表
响吉隆坡系广东话通街行架!
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:52 AM 發表
跟華人講華語。。
你哪裏人??
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:53 AM 發表
是的....都有好多人都識...你啦...靚婆婆啦...qq...小白....大師兄,,,,輝哥果d都識...
有d同佢地講華語...佢地都唔多明,.,,,,,,,
唔洗惊,马来西亚华人,出左名系‘语言天才’,真系乜话都识识地架!
原帖由 3va 於 2008-9-29 01:55 AM 發表

跟華人講華語。。
你哪裏人??
我香港人....但都識講華語...
how come the pic don't have name ! don't know who is who woo !!
~ boyboy 俱乐部 ~
原帖由 vwwo 於 2008-9-29 01:55 AM 發表

唔洗惊,马来西亚华人,出左名系‘语言天才’,真系乜话都识识地架!
咁犀利架,,,,>??
咁我就唔怕到馬來西亞了.......
原帖由 boy12 於 2008-9-29 01:59 AM 發表
how come the pic don't have name ! don't know who is who woo !!
有d有名....有d經常都出席活動...所以大部份都知誰是誰........
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:59 AM 發表
我香港人....但都識講華語...
都會講啊..

回應 yiyianki 第 176 篇文章

I only know who is 靓姐 jar !!
~ boyboy 俱乐部 ~
原帖由 yiyianki 於 2008-9-29 01:59 AM 發表
咁犀利架,,,,>??
咁我就唔怕到馬來西亞了.......
你要來嗎??
原帖由 boy12 於 2008-9-29 02:02 AM 發表
I only know who is 靓姐 jar !!
the one wearing glasses