返回列表 回復 發帖
原帖由 曉晴 於 2008-11-11 02:40 PM 發表

佢兩個都係6個月大..唔知有無生蟲喎...我無度蟲..因為醫生話要遲下先可度蟲..
你舅父個隻好得意呀..係咪茶杯型..
セ你一次過買兩隻咩..... 你就好啦...... 咁邊隻大D呀
原帖由 tommytan21 於 2008-11-11 04:12 PM 發表

我的apple才一岁哦。。。
嘻嘻嘻。。。
是小型狗来的哦
因为她小时候圆圆好像apple哦。。
我很少跟她拍照的。。。
細時真係要同佢哋影多D相架.......我都覺得自已少唔夠多.....牠們實在大得太快......咁你而加同APPLE影噃多D啦
原帖由 曉晴 於 2008-11-11 09:45 PM 發表

係呀.玩具貴婦好多都唔會嘈...但就好活潑..最中意同人玩或同狗玩..就算金毛咁大隻都唔怕..

但佢地又好鬼怕黑...唔多中意黑色野....其實你哥哥講既係第一隻..叫阿do..俾我個妹妹攞左去..一去無回頭...所以再買過.. ...
係亞DO呀..... 亞DO基金吖嘛...... 所以你講話亞檬亞飛
......所以我好似冇セ印像咁.....YES....係亞DO...... 咁你咪買咗3隻......一樣嘅...... 開心死呀....... 好玩呀.....
原帖由 曉晴 於 2008-11-11 09:45 PM 發表

係呀.玩具貴婦好多都唔會嘈...但就好活潑..最中意同人玩或同狗玩..就算金毛咁大隻都唔怕..

但佢地又好鬼怕黑...唔多中意黑色野....其實你哥哥講既係第一隻..叫阿do..俾我個妹妹攞左去..一去無回頭...所以再買過.. ...
恭喜你...曉晴...你中了我第一個金樓
TVBOXNOW$50000恭喜

原帖由 曉晴 於 2008-11-12 09:33 AM 發表

我做頭像個隻係阿do...佢而家好鬼大隻..聽人講係迷你種..而家兩隻叫玩具種..唔算太大隻..俾猫大少少...有一個品種係茶杯型..

但我感覺又太細隻...無咁好玩..細到比手掌大少少...我去放狗就有茶杯型見...

我地政府 ...
你就好啦....連政府都咁支持養狗又有活動搞.....開心死....比hk好得多多多多多多多多呀 唔怪得你還想養啦..... 你記住影相比我睇呀.....多d多d多d呀....
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 11:21 AM 發表

楼主。。。。
那只pomeranian(初三)已经什么了。。。很难过。。。
很不开心。。。很想哭。。
我知............道........了 ......願牠初三在另一方都快樂......:onion23: 主人能夠重拾心情.......或快些養另一隻啦.......
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 11:28 AM 發表
之前拍的照片哦。。。
可爱吗??
我很喜欢第二张的。。。
因为他看到siberian husky的时候很害怕很可爱很好笑的。。。
apple係一隻mix得好完美嘅狗仔..... 佢真係好靚....好似公仔咁..... 無論樣貌....身型都好靚.....好好嘅配合 原來apple係咁細胆.....bb都驚
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 07:08 PM 發表

楼主过奖了哦。。。
嘻嘻嘻。。。
她是我在宠物店做的时候看到最完美的一只哦。。
所以我才买了下来哦。。。
嘻嘻嘻。。。
她在家很调皮的,每次乱乱跳乱乱跑的。。。很活泼。。

我想把它拿去打种 ...
都好嘅同佢配種......Cavalier King Charles Spaniel  LEE個我都中意.......不過你諗清楚先好呀......你MIX第2種要考慮牠們嚫唔嚫架.......咁你自己養噃晒呀.....
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 07:10 PM 發表
你知道border collie 是什么狗吗?

那是我最想要得狗哦。。。
你都好貪心喎......同我一樣......
原帖由 曉晴 於 2008-11-12 11:12 PM 發表

岩岩先知..原來今個星期日又有活動..不過太遠..我可能唔去..等月尾哥個去...今個星期日聽講有幾項活動..係動物福利會攪..
活動內容:
*狗醫生招募
*獸醫咨詢
*寵物攝影
*動物奧運會 ...
嘩....好大型的寵物活動呀......係咪每年都有架......
記得比相我睇呀
原帖由 rrliew 於 2008-11-12 11:23 PM 發表

sweet heart我无中窝
你多D入嚟咪比你LOOOOO......
原帖由 Nobita 於 2008-11-12 11:46 PM 發表

其實小桃是家人帶回來的,所以她有傭人照顧.但她喜歡跟我玩.也因為她我才喜歡史納莎. 她真的很聰明,很可愛.

而小雪就是我帶回家作我妹妹的,所以我要自己親自照顧. 她跟小桃有血緣,也很聰明,而且有時會聰明得像人, ...
咁你即係有偏心啦.....有傭人照顧小桃.... 係咪即係你亞媽呀 ....佢都好中意狗狗架 真係好呀....我遲D再比D大牛D奸相你睇吖......佢D眼神好奸架...... 我當然到佢燶啦....我日日陪佢架....瞓又一齐....佢真係當我亞4咁架....
我係咪好奸呢
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 rrliew 於 2008-11-13 07:40 AM 發表

我的computer 未返啊 点黎啊
而家都系借朋友部脑架
咁你而加咪上咗嚟LOOOOO........亞丙
咁你幾時先有腦吖............
原帖由 ~嘉~ 於 2008-11-13 06:38 PM 發表
樓主帶熱呢區
做得好
過200帖加個精華3俾你
嘩....嘩....嘩....我都有獎勵.....YEAHHHHHH........萬歲...... 多謝各位支持... 努力