返回列表 回復 發帖
你講咁多大話,來幫助已的文章,咁橋又燒電腦版,正常使用今本無可能發生,你CARWING&LISIUHON是同一人,不要騙D網友,如果NISSAN車價是跌得最多,今時今日R32,R33,R34,飛雞,D車價就不會咁高,你望下你張HONDA相,你唔係HONDA ...
lccf49 發表於 2009-7-12 12:27 PM
點解你會覺得我地係同一人咁好笑
我都無你咁好氣
唔好咁固執得嗎?NISSAN迷!
車價再高的車都會壞,都要維修嫁喎
正常汽車維修討論,無需理會無理取鬧之徒.請用GOOGLE Search " Nissan ECU problem"便會發現
正常使用中ECU燒毀的討論!
八十元 Reprogram費及星期日早上的代價換回 Maxima 正常運作也算是物有所值.
正常汽車維修討論,無需理會無理取鬧之徒.請用GOOGLE Search " Nissan ECU problem"便會發現
正常使用中ECU燒毀的討論!
八十元 Reprogram費及星期日早上的代價換回 Maxima 正常運作也算是物有所值. ...
lisiuhon 發表於 2009-7-13 11:40 AM
80元?乜幣先,美金?加幣?港紙?
我估你都係北美人,我在多倫多,你呢?
我並不是NISSAN迷,只要任何一間車廠出到好車我也會支持,你到現在也不明我不滿你什麼??我是話你用詞有問題,什麼是(NISSAN一向較麻煩)??你這句說話好明顯並不中肯的意見,也對這間車廠很不公平,就算你話其他車廠我也會話你,你教人維修車輛絕對無問題,但你不要將自已的偏見寫落去,騙網友,你是版主不應這樣說話,你是否要人話HONDA-CVT波箱易壞,先明白這道理
我並不是NISSAN迷,只要任何一間車廠出到好車我也會支持,你到現在也不明我不滿你什麼??我是話你用詞有問題,什麼是(NISSAN一向較麻煩)??你這句說話好明顯並不中肯的意見,也對這間車廠很不公平,就算你話其他車廠我也會 ...
lccf49 發表於 2009-7-14 12:43 AM
論壇係可以發表自已的意見的
我講出自已的觀點又點會有問題?
Im not trying to side's with carwing here... maybe we have a different understanding of (NISSAN一向較麻煩), but some nissan's model are really a pain due to engine bay space problem... time is money, labor also is money... if you are the auto's tech whos paying by the flat rate & you understand how flat rate work then you will understand where it coming from
tires sale, sale tires
估唔到(NISSAN一向較麻煩)這幾個字會引起事端
其實這幾個字有乜大不了
我又無話佢設計衰或用料差
只係話佢比別的車花更多時間罷了!
苦候多時的二手ECU連同idling valve今天終於到手(Cad 400)
火遮眼?..............雞乸咁大隻Cad400也看不見? 當然是加幣啦,更慘的是我也身處多倫多 !
這次你水洗也不清了...............更何況又多一人加入討論?
苦候多時的二手ECU連同idling valve今天終於到手(Cad 400)
火遮眼?..............雞乸咁大隻Cad400也看不見? 當然是加幣啦,更慘的是我也身處多倫多 !
這次你水洗也不清了...............更何況又多一人加 ...
lisiuhon 發表於 2009-7-14 09:48 AM
係咩!咁你一定唔係我隔離左右
你有寫CAD咩死啦,咁都睇唔到

清者自清,唔怕。
話時話,點解要訂咁耐,去美國訂?
非也,等劏房零件而矣!
一定不會在你隔離左右,估你也不近Concord吧!
lucky you... getting electrical part at the junk yard & still work.... one time I try to get a master door switch for corolla R/R window doesnt go up
非也,等劏房零件而矣!
一定不會在你隔離左右,估你也不近Concord吧!
lisiuhon 發表於 2009-7-14 10:11 AM
嘩!咁遠
lucky you... getting electrical part at the junk yard & still work.... one time I try to get a master door switch for corolla R/R window doesnt go up
s30wrt 發表於 2009-7-14 10:25 AM
唔好講舊野
就連原廠新野都唔work啦
黑仔到好似我咁嘅,我諗都唔會有好多個

order原廠野返黎,點知拆開個膠袋一睇,嘩!點解係舊嫁又試過,無計
唔好講舊野
就連原廠新野都唔work啦
黑仔到好似我咁嘅,我諗都唔會有好多個

order原廠野返黎,點知拆開個膠袋一睇,嘩!點解係舊嫁又試過,無計 ...
carwing 發表於 2009-7-14 11:01 AM
been there brother... order a oem part with part's # and vin # still gimme the wrong part...
the worst thing was is special order from german took 3 days to get it here...