返回列表 回復 發帖

我“可爱”的宠物!!OMG

这是它大了以后咯!!

这还小,大些再上传!!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• dxb

每個人嘅寵物真係因人而異!多謝分享!

評分次數

• dxb

呵呵。。还好啦。。还蛮多人养的嘛。。哈哈。

評分次數

• dxb

你會唔會放佢出黎走動下o架..隻BB係咪隻大蜘蛛生o架..聽講話一胎可以生好有隻蜘蛛BB唔知係咪呢??
那只蜘蛛BB是我买的啦。。。可是如果像图片这样,手掌这么大只的可以生好只BB哦。。

評分次數

• dxb

thk sharing
thx
7# 蕉蕉saba

哈哈。。如何,喜欢这只宠物吗??

評分次數

• dxb

那只蜘蛛BB是我买的啦。。。可是如果像图片这样,手掌这么大只的可以生好只BB哦。。
Christl 發表於 2009-11-1 08:26 AM
BB咁細隻要養幾耐先可以養到手掌咁大?
養蜘蛛應該要俾D乜嘢佢食呢?
BB咁細隻要養幾耐先可以養到手掌咁大?
養蜘蛛應該要俾D乜嘢佢食呢?
dxb 發表於 2009-11-2 12:36
看你这么养咯。。如果以一个初学者来养,应该是九个月到一年咯。。。
蜘蛛在小的时候吃虫咯。。大了是吃蟋蟀咯。。。

評分次數

• dxb

看你这么养咯。。如果以一个初学者来养,应该是九个月到一年咯。。。
蜘蛛在小的时候吃虫咯。。大了是吃蟋蟀咯。。。
Christl 發表於 2009-11-3 06:41 AM
咁都幾易養..養一年先可以養到咁大..壽命唔知有幾長呢??
咁都幾易養..養一年先可以養到咁大..壽命唔知有幾長呢??
dxb 發表於 2009-11-4 07:14
大多数用一年就可以这么大咯。。
可是最主要是看你如何养咯。。
壽命三到五年不等哦!!
有给它好的环境能够养更久哦。。

評分次數

• dxb

大多数用一年就可以这么大咯。。
可是最主要是看你如何养咯。。
壽命三到五年不等哦!!
有给它好的环境能够养更久哦。。
Christl 發表於 2009-11-5 12:21 AM
多謝樓主嘅解答令我又多知一種寵物嘅智識~下次如果影到相再和大家分享下吖