返回列表 回復 發帖
貓E

黑人機會大啲,你好少少
CC517 發表於 2018-11-24 12:59 PM
咁又係 ! 當我地係富有強國人, 唔好同錢鬥氣 !
咁都得
CC517 發表於 2018-11-24 12:58 PM
加拿大文化, 所以d野咁貴, 靓猫猫心水清, 佢说价钱 mark 高d, 唔会蚀㗎! 我好手爽㗎, 睇 arm 就買, 錯左咪 get refund 囉, 無心理壓力 !
貓E

BeiDouChef 發表於 2018-11-24 01:57 PM
好似好好味喎
外星貓E生
咁又係 ! 當我地係富有強國人, 唔好同錢鬥氣 !
manyiu 發表於 2018-11-24 02:02 PM
更加唔應該同富婆鬥
外星貓E生
加拿大文化, 所以d野咁貴, 靓猫猫心水清, 佢说价钱 mark 高d, 唔会蚀㗎! 我好手爽㗎, 睇 arm 就買, 錯左咪 get refund 囉, 無心理壓力 !
manyiu 發表於 2018-11-24 02:07 PM
咁點做生意
外星貓E生
上網買東西真係有些冒險㗎 ! 所以我通常係買十來元以下貨品 ! 如果係大公司, such as B&H (美國) Vistek(加拿大)我會放心買貴少許 ! 我d鏡頭和腳架係呢兩間網購, 因為佢忽然減價時, 平盡天下 !
...
manyiu 發表於 2018-11-24 12:00 PM
上eBay 多数买外国货 依家政府under $1000.00 收10%gst 消费税, 甘米要计清楚先致买
帶咗咪大家駁火咯,好似拍戲咁
lhy92725 發表於 2018-11-23 09:36 PM
所以美国警察随时会开枪,。澳洲有个女在美国劝邻居吵架,结果比差佬射死佐
me too...日日 check ! 幾年之前買左嗰聖誕樹, 左減價, 到聖誕節正日再減, 我囉張收據去match 番個新價=減左兩次 ! (30日之內可以咁做)
manyiu 發表於 2018-11-24 12:07 PM
有人去大shop 买套老西,唔剪lable 就去party, 去完第日米refund 咯。 7日内可以refund 噶
咁點做生意
CC517 發表於 2018-11-24 05:56 PM
羊毛出在羊身上,都系消费者睇数
你明, 我明, 大家明....問你驚唔驚 !
manyiu 發表於 2018-11-24 12:08 PM
都唔驚得咁多架啦
條骨都無佐lu
潮流興環保,唔好買咁多無謂嘢
外星貓E生
所以美国警察随时会开枪,。澳洲有个女在美国劝邻居吵架,结果比差佬射死佐
大啦叭 發表於 2018-11-24 06:47 PM
做乜咁傻去勸吵架?
條骨都無佐lu
潮流興環保,唔好買咁多無謂嘢
CC517 發表於 2018-11-24 10:05 PM
都啱,無必要嘅真系唔好亂買
條骨都無佐lu
有人去大shop 买套老西,唔剪lable 就去party, 去完第日米refund 咯。 7日内可以refund 噶
大啦叭 發表於 2018-11-24 06:51 PM
呢招好多人用系D超級大牌子身上,真係慳到好多錢
條骨都無佐lu