返回列表 回復 發帖
上eBay 多数买外国货 依家政府under $1000.00 收10%gst 消费税, 甘米要计清楚先致买
大啦叭 發表於 2018-11-24 06:43 PM
我上 ebay 多數買祖國野, 貪佢平 ! 當然買少過十蚊貨品啦 ! 相同野係加拿大可以貴幾X㗎 !
好似好好味喎
CC517 發表於 2018-11-24 05:53 PM
肥死呀 !  
咁點做生意
CC517 發表於 2018-11-24 05:56 PM
我都唔知到, 我見過有一個女人, 囉幾個梨去超市 refund, 理由係唔甜, 仲有離譜d, 飲左一半嗰瓶豆漿囉去換, 理由係 "變" 喎 ! 坐左十個月的椅子囉去換, 理由係顏色唔靚 ! 講出黎無人相信, 實在不合理, 但我親眼見 ! 用左十個月的椅子囉去換呢單係聽到 auntie 同我阿媽講, 佢到一肚氣 !
肥死呀 !  
manyiu 發表於 2018-11-25 11:09 AM
望下唔放入口都可以忍忍忍
外星貓E生
有人去大shop 买套老西,唔剪lable 就去party, 去完第日米refund 咯。 7日内可以refund 噶
大啦叭 發表於 2018-11-24 06:51 PM
文化咁似既....我個鄰居買左嗰工具, 用完囉番去 refund...
我都唔知到, 我見過有一個女人, 囉幾個梨去超市 refund, 理由係唔甜, 仲有離譜d, 飲左一半嗰瓶豆漿囉去換, 理由係 "變" 喎 ! 坐左十個月的椅子囉去換, 理由係顏色唔靚 ! 講出黎無人相信, 實在不合理, 但我親眼見  ...
manyiu 發表於 2018-11-25 11:18 AM
唔比換卦,咁離譜
外星貓E生
文化咁似既....我個鄰居買左嗰工具, 用完囉番去 refund...
manyiu 發表於 2018-11-25 11:21 AM
一啲都唔過份咩
外星貓E生
唔比換卦,咁離譜
CC517 發表於 2018-11-25 11:24 AM
就係換左, 咁先離奇 ! 我真係想出聲問阿嬋, 有無攪錯.....
就係換左, 咁先離奇 ! 我真係想出聲問阿嬋, 有無攪錯.....
manyiu 發表於 2018-11-25 12:37 PM
唔好咁厚多士,小心比人搭,家陣啲大媽好燥
外星貓E生
一啲都唔過份咩
CC517 發表於 2018-11-25 11:24 AM
我覺得好過份 !  
唔好咁厚多士,小心比人搭,家陣啲大媽好燥
CC517 發表於 2018-11-25 12:53 PM
你好野 ! 真係大媽黎㗎 ! 我驚呀 !
大媽到邊到都咁..............
外星貓E生
我呢邊有間專賣水果嘅
真系寫明無理由退貨換貨架
條骨都無佐lu
你好野 ! 真係大媽黎㗎 ! 我驚呀 !
manyiu 發表於 2018-11-25 01:44 PM
大媽系無道理可言,仲會發爛渣
條骨都無佐lu
我呢邊有間專賣水果嘅
真系寫明無理由退貨換貨架
lhy92725 發表於 2018-11-25 01:55 PM
咁係咪好貴
外星貓E生