返回列表 回復 發帖
又再估過,良哥家在澳洲(可能雪梨).唔会錯完再錯?
喜歡的話...請大方地复帖吧~記得把好的東西分享給朋友噢^^
支持下老前辈
各位師兄, 我家在澳洲雪梨, 人老了~~~足球無氣踢, 綱球無力打, 遲D羽毛球都要收檔, 得番釣魚同游水.
最佳運動是園藝, 所以請大家指教同分享.

良兄住雪梨嗎,我有朋友住Westwood and West Pennyhill 地方很大多树.真想去住.

ob51330兄, Westwood地點真的不知道., West Pennant hills 就知道是新區, 以前好多有錢人住.

我的薄荷葉
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• chowold2

良兄住雪梨嗎,我有朋友住Westwood and West Pennyhill 地方很大多树.真想去住.
ob51330 發表於 2013-4-5 03:04 PM
雪梨有 Eastwood and West Pennant Hills 却沒有 Westwood(在倫敦是有錢人地區) and West Pennyhill.
喜歡的話...請大方地复帖吧~記得把好的東西分享給朋友噢^^
我搞錯了,係Eastwood and West Pennant Hills .Eastwood 好似有个火車站,West Pennant Hills 係新区好多新移民居住.

Eastwood(依士活) 現在變了國語城, 中國各式各樣酒家都在這裡找到.
我兩年前種的苦瓜, 當時收成好開心, 加小小油清抄D汁是翠綠色.

評分次數

• vandas

• chowold2

做你鄰居一定好有著數。。。

評分次數

• chowold2

亞良,你種咁多菜吃唔晒,真係要益下鄰居
真匿名
wow !!! 良哥,你有很多農作物呀 !!!
可能天氣好,苦瓜在室外都種得咁靚.............正正正
你知唔知道, 將苦瓜騰連頭曬乾,煲水扶皮膚,可止癢和治理皮膚病.............
煲水飲,可下肝火.............
不防一試...................多謝分享 !!!!

評分次數

• chowold2

chowold2兄, 兩年前可能天氣好, 先有收穫, 唔夠食比D孫食晒, 多謝oldman60師兄指示, 喜歡下肝火的湯水真實用, 謝謝.

我兩年前種的絲瓜, 好鬼長```好開心, 不是蘇野, 只想同大家分享種植的樂趣(其實自己種野貴過買).

評分次數

• vandas

嘩,良哥真勁,夜晚見到会以為係蛇.

評分次數

• chowold2

良哥太謙虛, 這麼多收獲, 看著也令人開心

好奇想知道自製的種菜盆用了甚麼物料?
外子用木坊釘造圍欄而開闢種植的地方(下圖), 這種方法的好處是不用挖地, 類似5樓右下角; 良哥用磚更加靈活.

舊居的菜田
chowold2兄, 兩年前可能天氣好, 先有收穫, 唔夠食比D孫食晒, 多謝oldman60師兄指示, 喜歡下肝火的湯水真實用, 謝謝.

我兩年前種的絲瓜, 好鬼長```好開心, 不是蘇野, 只想同大家分享種植的樂趣(其實自己種野貴過買). ...
亞良 發表於 2013-4-7 08:55 AM
我都想學你蘇野,不過我呢度只有一兩個月係暖,好多瓜果都種唔到
真匿名