返回列表 回復 發帖
听闻Netflix都买了这剧的播映权
條骨都無佐lu
如果你喜欢杨幂的话,可以看下“扶摇”
條骨都無佐lu
还有一套是网剧“媚者无疆”都还可以
條骨都無佐lu
听闻Netflix都买了这剧的播映权
lhy92725 發表於 2018-11-26 01:49 PM
好多謝靚貓貓一次過介紹咁多套劇俾我; 非常感謝 ! 我有 Netflix account; 仲係美國既, 比加拿大更多戲睇! 我搵到啦 ! 係呢度睇, 唔使睇廣告....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
广州人点会讲华语,全部粤语架啦
学校,我读书的年代都系粤语教学,但当然要学普通话拼音啦
现在基本上学校教书都用华语了
lhy92725 發表於 2018-11-26 11:36 AM
第一次听有粤语学校
三种语言真的是太~厉害了!

林初 發表於 2018-11-26 11:23 AM
这是基本功啦。会第四,五,六,七种语言才真是厉害
靚貓貓, 有無好睇電視劇, 介紹一些俾我呀?  
manyiu 發表於 2018-11-26 01:39 PM
如果您不是正经一百的人,可以试试 我是大哥大 Kyou Kara Ore Wa
第一次听有粤语学校
4461 發表於 2018-11-26 03:55 PM
唔系粤语学校,而系基本上以前学校老师都系本地人
点会专门用国语教学,普通话只作为教学必须来教导学生拼音而已
條骨都無佐lu
六七种真的是更牛了~
这是基本功啦。会第四,五,六,七种语言才真是厉害

4461 發表於 2018-11-26 03:56 PM
如果您不是正经一百的人,可以试试 我是大哥大 Kyou Kara Ore Wa
4461 發表於 2018-11-26 03:59 PM
多謝四弟 !
好多謝靚貓貓一次過介紹咁多套劇俾我; 非常感謝 ! 我有 Netflix account; 仲係美國既, 比加拿大更多戲睇! 我搵到啦 ! 係呢度睇, 唔使睇廣告....

4204324 ...
manyiu 發表於 2018-11-26 03:13 PM
我想知呢个平台播国内剧,是否配佐音还是原音国语播出呢
呢套剧有个我最欣赏的地方,系所有演员都是原音出演,没有任何配音的
條骨都無佐lu
我想知呢个平台播国内剧,是否配佐音还是原音国语播出呢
呢套剧有个我最欣赏的地方,系所有演员都是原音出演,没有任何配音的
lhy92725 發表於 2018-11-27 10:14 AM
是原音出演, 没有任何配音, 英文字幕 ! 畫資好靚 !

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
呢套剧最令人满意就是画面,色调都好好,听闻系以电影的拍摄画面构建的
另外就是演员的原声出演,你知啦,国内剧从来都是配音的,尤其古装
條骨都無佐lu
呢套剧最令人满意就是画面,色调都好好,听闻系以电影的拍摄画面构建的
另外就是演员的原声出演,你知啦,国内剧从来都是配音的,尤其古装
lhy92725 發表於 2018-11-27 10:38 AM

係咩...? 我唔識分別呀....! 我好喳呀.....
普通人唔使分别啦,睇得舒服
剧情又睇得落就算架啦
我几欣赏女主角系真的
條骨都無佐lu